Arnavutluk komple TIR taşıma ve parsiyel nakliye hizmetleri

Arnavutluk komple TIR taşıma ve parsiyel nakliye hizmetleri

İhracatı yapılmış bir ürünün yükleme noktasından teslim noktasına kadar herhangi bir hasara uğramaksızın güvenli şekilde ulaştırılması Arnavutluk nakliye firmalarıyla işbirliği içerisinde bulunan lojistik şirketlerimizin girişimleriyle gerçekleştiriliyor

Balkan ülkeleri arasında yer alıp aynı zaman doğu Avrupa ülkesi konumunda da bulunan Arnavutluk ile uzun yıllardan günümüze uzanan ticari geçmişimizin evrildiği son nokta günümüz verileri ile ortaya konmaktadır. Ülkemizden Arnavutluk’a yapılan ihracat yüzdeleri geçmiş yıllarla kıyaslandığında tüm Avrupa ülkelerinde ortaya çıkan yükselişle eşdeğer şekilde olduğu görülecektir.

Yurdumuz genelinde üretim yapan kamu ve özel sektör üreticilerinin Arnavutluk’a yapmakta olduğu ihracat çalışmalarında en büyük görev sorumluluk hiç kuşkusuz lojistik şirketlerine düşmektedir. İhracatı yapılmış bir ürünün yükleme noktasından teslim noktasına kadar her hangi bir hasara uğramaksızın güvenli bir şekilde ulaştırılması Arnavutluk nakliye firmaları ile sürekli işbirliği içerisinde bulunan lojistik şirketlerimizin girişimleri ile gerçekleştirilmektedir.

Türkiye’nin özellikle organize sanayi bölgeleri gelişmiş illerinden yapılan ihracat yüklemeleri genel itibarı ile komple tır bazında yapılmakta olup teslimatlar Arnavutluk’un başta başkent Tiran olmak üzere tüm bölgelerine güvenli bir şekilde gerçekleşmektedir. Ülkemizin dış ticaret alanında ihracat ve ithalat yaptığı tüm ülkelerle çalışmalarında olduğu gibi Arnavutluk’a da komple tır taşımacılığı oranında talep gören parsiyel nakliye hizmetleri de kesintisiz bir şekilde sunulmaktadır.

Gerek komple tır gerekse parsiyel nakliye çalışmalarında Türk ve yabancı plakalı taşıma araçlarını kullanmakta olan firmalarımız Arnavutluk nakliye konusunda edindikleri tecrübeleri sahalarda boy göstermektedirler. Arnavutluk çalışan Türk nakliye şirketlerinin tamamı yükleme yaptıkları araçları sahip oldukları yetki belgesi bünyesinde bulundurmakta, bu araçların tamamını hem aracın hem taşınan ürünün güvence altına alınması anlamında cmr sigortası ile korunaklı hale getirmektedirler.

Türkiye’den Arnavutluk’a ihracat sevkiyatları kadar olmasa da Arnavutluk’tan ülkemize ithalat yük taşımacılığı da kısmi olarak yapılmaktadır. İki ülke arasında yapılan ticaret temel gıda maddelerinden sanayi ekipmanlarına, inşaat malzemelerinden tekstil ürünlerine varıncaya kadar yüzlerle ifade eden çeşitliliğe sahip bulunan ürünlerin genelini kapsamaktadır. Bu kapsam dahilinde taşınması planlanan ürünler elbette standart tıra uygun yükler olmayıp ağır nakliyat yük grupları ve soğuk zincir ürünlerden de müteşekkildir. Gabari dışı ağır nakliyat yükleri için lowbed dorse, soğuk zincir ürünler için frigo dorse tırlar ile sevk işlemleri yine lojistik firmalarımız tarafından gerçekleştirilmektedir.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.