Arnavutluk karayolu nakliye çalışmalarında yoğunluk sürüyor

Arnavutluk karayolu nakliye çalışmalarında yoğunluk sürüyor

Türkiye’den Arnavutluk’a genellikle komple tır taşımacılığına uygun tonajda yükler ihraç ediliyorsa da son zamanlarda bir hayli talep gören parsiyel ve kargo kapsamında bulunan yük gruplarının nakliyesi de lojistik firmalarımızca yapılmaktadır.

Karayolu tır taşımacılığı yapmakta olduğumuz Balkan ülkesi Arnavutluk ile son dönemlerde yapılan yoğun ihracat çalışmalarında lojistik şirketlerimize büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Ülkemiz genelinde bu ülkeye taşımacılık faaliyetleri içerisinde bulunan çok sayıda lojistik firması mevcut bulunuyor olsa da ihracat yoğunluğundan kaynaklı olarak zaman zaman araç tedariki konusunda sıkıntılar dahi yaşanabilmektedir.

Son dönemlerde sıklıkla meydana gelen araç tedariki yetersizliğine çözüm yolu olarak ülkemiz dışında faaliyet gösteren Arnavutluk nakliye firmaları bünyesinde bulunan yabancı plakalı taşıma araçlarından yardım talebinde bulunulmaktadır. Yabancı plakalı araç tedariki sağlayan yerli ve yabancı kökenli lojistik şirketlerinin işbirliği ile aşılan bu kriz ortamı en fazla ihracatçı ve dış ticaret sektöründe iş yapan firmaların lehine sonuçlanmaktadır.

Türkiye’den Arnavutluk’a genellikle komple tır taşımacılığına uygun tonajda yükler ihraç ediliyorsa da son zamanlarda bir hayli talep gören parsiyel ve kargo kapsamında bulunan yük gruplarının nakliyesi de lojistik firmalarımızca yapılmaktadır. Arnavutluk parsiyel nakliye çalışmalarında ürün toplama merkezi İstanbul ilimiz olduğundan tüm parsiyel çalışan firmaların İstanbul ilimizde mevcut depoları yer almaktadır. Zati veya şahsi eşya olarak adlandırılan ticari olmayan gümrüksüz ürünlerin taşınması bu tür yükleri taşımaya yetkisi olan firmalarımızca gerçekleştirilmektedir.

Gerek İstanbul içi gerekse İstanbul dışında ki illerimizde mevcut bulunan parsiyel ve kargo yükleri iç nakliye yapılmak sureti ile parsiyel depolarına gönderilmekte, depolarda ambalaj ve paletlemesi yapılan ürünler taşıma araçlarına aktarılmaktadır. Özellikle ticari içeriğe sahip bulunan parsiyel kapsamlı yükler yine İstanbul’da bulunan Erenköy veya Muratbey gümrük noktalarında ihracat işlemlerinin yapılmasını müteakip Arnavutluk nakliye kapsamında yola çıkarılmaktadır.

Arnavutluk konum olarak ülkemiz sınırlarına yakın bulunan bir ülke olması münasebetiyle gerek komple tır gerekse parsiyel yük gruplarının teslim süreleri ortalama 4-5 günlük bir süre zarfına tekabül etmektedir. Türkiye’den Arnavutluk’a yapılan nakliye çalışmalarında gerek Yunanistan üzeri gerekse Bulgaristan üzeri güzergahlar kullanılacak şekilde ilerleme sağlanmaktadır. Yunanistan üzeri güzergahın kullanımında İpsala sınır kapımız üzeri geçiş yapılıyorken Bulgaristan üzeri güzergahın kullanımında Kapıkule veya Hamzabeyli sınır kapılarımız üzeri geçişler yapılmaktadır.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul nakliye şirketleri

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.