Arkas Rusya’da, PIL’in acentesi oldu

Arkas Rusya’da, PIL’in acentesi oldu

Karadeniz’in önemli uğrak limanlarından Novorossiysk’e Uzak Doğu’dan servis başlatan PIL’in acenteliğini alan Arkas, bu kapsamda faaliyetlerini yürütmek...

Karadeniz’in önemli uğrak limanlarından Novorossiysk’e Uzak Doğu’dan servis başlatan PIL’in acenteliğini alan Arkas, bu kapsamda faaliyetlerini yürütmek amacıyla PIL Novorossiysk adıyla yeni bir şirket kurdu. Mayıs ayında Kota Pusaka isimli ilk geminin Novorossiysk’e uğrak yapmasıyla Novorossiysk-Uzak Doğu arasında haftalık düzenli seferler başladı. Bu servis sayesinde şirket Rusya-Uzak Doğu arasında ihracat ve ithalat yapan Rus müşterilerine önemli bir hizmet sunuyor.

Novorossiysk’ten Uzak Doğu’ya kağıt, kauçuk, tahıl, kimyevi madde ve metal ürünler ihraç edilirken, ev gereçleri, plastik üruün, oyuncak, tekstil ve ayakkabı gibi ürünler ise ithal edilen ürünler arasında yer alıyor.

Ocak ayında hizmete başlayan PIL Novorossiysk bu yılın sonunda Rusya-Uzak Doğu ihracat ve ithalat taşımalarının yüzde 20’sini yapmayı hedefliyor.

2007 yılından beri Novorossiysk’te hizmet veren Arkas Russia ise Arkas Line, Tarros ve Hapag-Lloyd’un acenteliğini yapıyor. Novorossiysk Limanı’na ulaştırılan ithalat yüklerini demiryolu ve karayolu bağlantısı ile Rusya ve tüm Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerine ulaştırıyor. Limana indirildikten sonraki lojistik hizmetleri 2010 yılında kurulan Arlogic Russia tarafından yapılıyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.