Arkas Holding eleman alacak

Arkas Holding eleman alacak

İzmir'in duayen işadamları arasında yer alan vergi rekortmeni Lucien Arkas, EXPO 2020 adaylığı için üzerine düşen ne görev varsa yapmaya hazır olduğunu...

İzmir'in duayen işadamları arasında yer alan vergi rekortmeni Lucien Arkas, EXPO 2020 adaylığı için üzerine düşen ne görev varsa yapmaya hazır olduğunu söyledi. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arkas, Türkiye'nin ergenlik çağını geçtiğini, delikanlı olduğunu belirterek, büyüyen Türkiye ile birlikte grup olarak büyümeye devam edeceklerini kaydetti. Arkas, İzmir ve dünya ekonomisi ile holding faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

2011'DEN UMUTLU

İzmir'in EXPO 2020 adaylığı için "Üzerime düşen ne görev varsa yerine getirmeye hazırım" diyen Arkas, EXPO 2020 için çalışmaya hazır olduğunu vurguladı. Kruvaziyer turizminin İzmir için çok önemli olduğuna da dikkat çeken Arkas, "Kruvaziyerler İzmir'e alıştı. Mısır'da problem oldu. Akıllarına gelen ilk kent İzmir oldu. Ayakları İzmir'e alıştı. Bunu uzun yıllar istikrarlı çalışmamıza borçluyuz. İzmir için her projede varım" diye konuştu. 2011 yılından umutlu olduklarına işaret eden Arkas, 2009 yılında dünyayı etkisi altına alan küresel ekonomik krizde birçok sektörün kemerleri sıkmak zorunda kaldığını, dünya ticaretindeki azalmaya paralel deniz taşımacılığında da küçülmeler yaşandığını hatırlattı.

Arkas, şunları kaydetti: "2010 çok iyi bir yıl oldu. 2011'in ilk 2.5 aylık verileri dikkate alındığında deniz ticaretindeki gelişme dikkat çekici. 2011 sanıldığı kadar süper bir yıl olmayacak ama 2009'da o kadar kemer sıktık ki, şimdi oluşan rahatlama geleceğe iyimser bakmamızı sağlıyor."

Ağırlıklı olarak faaliyet gösterdikleri konteyner taşımacılığında kriz yılında işlerin yüzde 75 oranında gerilediğinin altını çizen Arkas, "2009'da konteyner taşımacılığı dibe vurmuştu. Şu an yüzde 55-60 kapasitelere ulaştık. 2011 bütçemiz, 2010'u geçecek. Grubumuz ve Türkiye için çok umutluyum" açıklamasında bulundu. Bu iyileşmeye paralel olarak yeni yatırımları da gündeme aldıklarını anlatan Arkas, geçtiğimiz yıllarda sipariş verdikleri 35 bin grostonluk bir konteyner gemisini Nisan ayında teslim alarak, denizcilik filosundaki büyümeyi sürdüreceklerini ifade etti. Arkas, ayrıca yeni eleman alımına başlayacaklarını da dile getirdi.

'KÖTÜ GÜNLER BİTTİ'

Arkas, sözlerini şöyle sürdürdü: "Grup olarak kemerleri yavaş gevşetiyoruz. İnsan kaynakları anlamında da yeni alımlara başladık. Bu devam edecek. Kötü günler geride kaldı. Büyümede istikrar önemli. Biz grup olarak yatırım projeksiyonlarını 5'er senelik programlar dahilinde hayata geçiriyoruz. Yeni dönem projeksiyonumuzda Anadolu var. Bu memleketi yaşatacak, büyütecek olan Anadolu'dur. Taşımacılık, liman başta olmak üzere, yatırımlarımız Anadolu ile ilgili olacak."

'Türkiye dışarıdan çok daha iyi görünüyor'

Türkiye'nin yurtdışından çok iyi görüldüğünü belirten Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Türkiye ekonomisi ile ilgili bilgi isteyen yabancılara şu değerlendirmeyi yaptığını söyledi:

"Eskiden bana sorarlardı. Türkiye çocuk gibi derdim. 40 derece ateş çocuğu öldürmez, çocuk büyümesini sürdürür. Şimdi Türkiye ergenlik çağını geçti, delikanlı oldu. Daha mukavim, daha güçlü bir noktaya geldi. Bu durum yurtdışında da görülüyor. Çok takdir topluyor. Hal böyle olunca bir işadamı için güçlü bir Türkiye'de iş yapmak çok daha kolay."

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.