Arkas filosuna 2 gemi daha

Arkas filosuna 2 gemi daha

Arkas Holding, Tayvan'daki Yang Ming Marine Transport Şirketinden 10 yaşındaki iki gemiyi toplam 45 milyon dolara satın aldı. Boş kapasiteleri bin 445 TEU...

Arkas Holding, Tayvan'daki Yang Ming Marine Transport Şirketinden 10 yaşındaki iki gemiyi toplam 45 milyon dolara satın aldı. Boş kapasiteleri bin 445 TEU (konteyner sayısı) olan gemilerle birlikte, Arkas'ın taşıma kapasitesinin 20 bin 995 TEU'ya yükseldiğini bildirildi.

Tayvan'dan alınan gemilerin uzunluğunun 168,80 metre, genişliğinin 27,30 metre, derinliğinin ise 13,50 metre olduğu belirtildi.

Yetkililer, ?Roza A? gemisinin Temmuz ayı sonunda, ?Tomriz A? gemisinin ise Aralık ayında Uzakdoğu ve Akdeniz limanları arasında çalışmaya başlayacağını açıkladı.

Arkas Deniz Ticaret Filosundaki Türk bayraklı gemi sayısının 2007 yılı sonuna kadar 23'e, toplam taşıma kapasitesinin ise 25 bin 807 TEU'ya yükseleceği belirtildi. Yetkililer, Arkas Holding'in yaptıracağı yeni sekiz gemi ile birlikte 2010 yılına kadar toplam yatırımının 320 milyon dolar olacağını açıkladı.

Arkas Holding, 2007 yılı içinde Almanya'nın Peene-Werft Tersanesinde yaptırdığı ve toplam 80 milyon dolara mal olan M/V Cristina A ve M/V Mario A isimli iki yeni gemiyi de teslim almıştı.

Arkas'ın bugüne kadar Almanya'daki Peene-Werft Tersanesi'ne de 18 adet gemi siparişi verdiği, 2010 yılına kadar aynı tersaneden altı gemi daha almayı planladığı bildirildi.

WWW.denizhaber.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.