Arçelik, lojistik firmalarını ateşliyor

Arçelik, lojistik firmalarını ateşliyor

Lojistik firmaları, Arçelik’in her adımını öncelikle takip ediyorlar. Tüm dünyaya açılan Arçelik’in son dönemlerde Rusya, AB ve Orta Avrupa ülkelerine...

Lojistik firmaları, Arçelik’in her adımını öncelikle takip ediyorlar. Tüm dünyaya açılan Arçelik’in son dönemlerde Rusya, AB ve Orta Avrupa ülkelerine yaptığı yatırımlar çok yakından gözleniyor

Arçelik gittiği her ülkeye lojistik firmalarını da beraberinde götürüyor. Avrupa’nın 3. büyük beyaz eşya üreticisi olan Arçelik AŞ’nin, “BEKO markası ile 2010’a kadar sektöründe dünyanın en çok tercih edilen ilk on markasından biri olmak” vizyonu doğrultusunda Haziran 2005’de Rusya’da temelini attığı fabrikaları üretime başladı. Burada üretilen mallatın dağıtımını da lojistik hizmet sunucuları gerçekleştirecek.

Global pazarda BEKO markasıyla büyüyen Arçelik AŞ’nin, BEKO LLC buzdolabı ve çamaşır makinesi üretim tesisi ile BEKO Elektronik LLC televizyon üretim tesisleri, Moskova’ya 110 km uzaklıkta Kirzaç bölgesinde düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Tesislerde ilk etapta 900 bin adet kapasiteyle çamaşır makinesi ve buzdolabı ile 750 bin adet kapasiteyle televizyon üretilmesi hedefleniyor.

Arçelik’in hedefleri lojistik

sekörüne perspektif kazandırıyor

Söz konusu bu hedefler aynı zamanda lojistiğin de hedeflerini oluşturuyor. Lojistiğin tek başına bir hizmetin alanı olamayacağına dikkat çeken uzmanlar, Arçelik gibi uluslararası firmaların derinleştirdikleri pazar ağları ve ilişkileri lojistik sektörüne de perspektif sunuyor.

Avrupa’nın ise 3. büyük beyaz eşya üreticisi olan Arçelik AŞ, yurtdışında marklarıyla büyüme stratejisi doğrultusunda, BEKO LLC buzdolabı ve çamaşır makinesi üretim tesisi ile BEKO Elektronik LLC televizyon üretim tesislerini, Kirzaç’ta hizmete açtı.

80. kuruluş yıldönümünü kutlayan Koç Holding’in, dayanıklı tüketim sektöründeki lider şirketi olan Arçelik AŞ, Rusya’da gerçekleştirdiği bu dev sanayi yatırımları sayesinde, uluslararası platformdaki konumunu daha da güçlendirdi. Rusya’da dayanıklı tüketim pazarı 7 milyar dolara ulaşırken, pazarın yaklaşık yüzde 40’ını beyaz eşya oluşturuyor. Ülkede, yüzde 65 civarında olan çamaşır makinesi penetrasyon oranının ise gelecek 5 yıl içerisinde yüzde 90’a yükselmesi bekleniyor. Aynı şekilde bu ürünlerin önemli bir tamamlayıcısı olan televizyon üretimi de pazarda etkin olabilmek için büyük bir avantaj sağlayacak.

Fuarları kaçırmıyor

Diğer yandan, Arçelik uluslararası fuarları da en iyi değerlendiren firmalardan biri olmaya devam ediyor. Bakû Tel-2006 Fuarı’nda Beko standında bulunan Beko PC, mobil telefon, televizyon, DVD player, kamera gibi ürünlere büyük ilgi gördü. Devlet yetkilileri, sergilenen dünyadaki en son teknolojiye sahip olan Beko bilişim ürünlerinin kullanımının Azerbaycan’da artırılmasının gereğine dikkati çektiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum