Araç üstü ekipman sektörünün yeni bir fuarı oldu

Araç üstü ekipman sektörünün yeni bir fuarı oldu

MMI Eurasia ve ARÜSDER’in birlikte organize ettiği ARÜSDER VEMOTEC Eurasia 2016 Araç, Araç Üstü Ekipman ve İş Makinaları İhtisas Fuarı, 18-20 Şubat 2016 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Araç üstü ekipman sektörünün büyük bölümünün de ürün grupları dahilinde olduğu, geçtiğimiz Nisan ayında yapılan IFAT Eurasia 2015, daha ilk yılında Avrasya’da sektörünün en önemli uluslararası etkinliği olma başarısını göstermişti. Messe München’in bir iştiraki olarak kurulan MMI Eurasia, düzenlediği IFAT 2015’in başarısı ve sektörde yarattığı büyük enerjiden de güç alarak; ARÜSDER (Araç ve Araç üstü Ekipman ve İş Makinaları Üreticileri Birliği Derneği) ile iş birliği gerçekleştirdi. Yapılan iş birliği neticesinde, 18-20 Şubat 2016 tarihleri arasında, ARÜSDER VEMOTEC Eurasia 2016 Araç, Araç Üstü Ekipman ve İş Makinaları İhtisas Fuarı’nın İstanbul Fuar Merkezi’nde açılmasına karar verildi.

ARÜSDER VEMOTEC Eurasia 2016 tanıtım toplantısına, sektörün önde gelen kuruluşları ve basın mensupları bir araya geldi. Toplantıda fuarın kapsamına ilişkin tüm ayrıntılar açıklanırken, danışma kurulu konusuna da yer verildi. Katılımcıların etkin olarak desteklediği sunum sürecinde, sektör bileşenlerinin öneri ve talepleri değerlendirildi.

Sektörün temsilcisi olan ARÜSDER’in, sektör paydaşlarını birleştirici rolünün bu işbirliğindeki önemli unsur olduğuna dikkat çeken ARÜSDER VEMOTEC Eurasia 2016 Proje Müdürü Namık Sarıgöl, MMI Eurasia’nın tecrübesiyle, uluslararası boyutta bir fuar açmayı hedeflediklerini belirtti. Efektif ulusal tanıtım kampanyaları ve uluslararası düzeyde sektörel medya desteği ile sadece Türkiye’de değil, tüm bölgeyi kapsayan büyük bir etkinlik oluşturmayı planladıklarını da ekledi.

ARÜSDER Derneği başkanı Burhan Fırat da, yapılan iş birliğinden oldukça umutlu: “1999 yılından bu yana, sektörümüzün güçlenmesi için faaliyet göstermekteyiz. Dernek olarak aynı zamanda bütünleştirici bir rol üstleniyoruz. 83 üyemizle beraber amacımız sektörümüzün gelişerek uluslararası boyuta taşınması, MMI Eurasia’nın uluslararası gücü ile büyük bir etkinliğe imza atacağımıza gönülden inanıyoruz. Ülkemizde farklı ölçekte çok sayıda şirketin faaliyet gösterdiği, yaklaşık 60 bin kişiye istihdam sağlayan, 30’u aşkın tipte araç üretimi yapan Araç Üstü Ekipman sektörü, insanların gündelik hayatında, daha temiz, daha sağlıklı, daha güvenli ve daha konforlu bir yaşama katkı sağlayan bir sektör olma özelliğine sahip. Dünyada gerçekleşen ticaret rakamları ve sektörün ihracat seviyesi dikkate alındığında önümüzdeki 10 yılda sektördeki mevcut istihdam, üretim, satış ve ihracat rakamlarının yükseleceği görünüyor.”

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.