Araç muayeneye şartlı onay

Araç muayeneye şartlı onay

Danıştay 1. Dairesi, her iki sözleşme taslağına ilişkin verdiği kararını  Danıştay İdari İşler Kurulu'na gönderdi. Daire, sözleşme taslağında...

Danıştay 1. Dairesi, her iki sözleşme taslağına ilişkin verdiği kararını  Danıştay İdari İşler Kurulu'na gönderdi. Daire, sözleşme taslağında başta teknik konular olmak üzere bazı  hususların yeniden düzenlenmesini istedi. Araç muayene istasyonlarının asgari niteliklerinin şüpheye yer bırakmayacak şekilde imtiyaz sözleşmesinde belirlenmesi gerektiğini belirten Daire, bu konudaki görüşe de yer verildi.

Ulaştırma Bakanlığı,  Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile ihaleyi alan Akfen-Doğuş-TüvSüd Ortak Girişim Grubu arasındaki birinci ve ikinci bölge araç muayene istasyonlarının yapımı, bakımı ve işletilmesi hizmetlerine ilişkin imtiyaz sözleşmesi taslakların ilk incelemesinin tamamlandığı belirtildi.

Daire, birinci ve ikinci bölge  araç muayene istasyonlarının yapımı, bakımı ve işletilmesi hizmetlerine  ilişkin imtiyaz sözleşmesi taslaklarını inceleyerek Danıştay İdari İşler  Kurulu'na gönderdi.

1. Daire, sözleşme taslağındaki Ortak Giriş Grubu'nun işletme hakkını  alt işletmecilere devrine öngören düzenlemeye, altı işletmecinin de aynı  standartlarda hizmet vermesi şartıyla onay verdi.

Danıştay 1. Dairesi, ayrıca 20 yıl sonunda yapılacak yeni ihale  sürecinin kesintiyle uğraması halinde mevcut işleticinin yeni ihale  sonuçlanana kadar kendisine verilen görevleri yerine getirmesi  gerektiğine işaret etti.

Danıştay İdari İşler Kurulu da sözleşme taslaklarına ilişkin  incelemesinin ardından, taraflar arasında imtiyaz sözleşmesi imzalanacak.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.