Apaydın, UIC Başkan Yardımcılığına Seçildi

Apaydın, UIC Başkan Yardımcılığına Seçildi

TCDD Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İsa Apaydın, Uluslararası Demiryolları Birliği’nin (UIC) 01 Aralık 2016 tarihinde Rusya’nın St. Petersburg şehrinde gerçekleştirdiği 89. Genel Kurulunda Başkan Yardımcılığı seçildi.

TCDD Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İsa Apaydın, dünya çapındaki demiryolu kuruluşları arasında işbirliğini geliştirmek ve demiryolu taşımacılığının gelişimi ile ilgili her türlü faaliyeti yürütmek üzere kurulan UIC’nin Başkan Yardımcılığı görevine oy birliğiyle seçildi. İsa Apaydın’la birlikte 1922 yılında kurulan ve Genel Merkezi Paris’te bulunan UIC’ye Türkiye’den ilk kez bir yönetici seçilmiş oldu.

5 KITADAN 195 ÜYESİ BULUNUYOR

Demiryolları alanında dünya çapındaki en büyük organizasyon olma niteliği taşıyan UIC’nin5 kıtadan 195 üyesi buluyor. Entegre demiryolu şirketleri, altyapı yöneticileri, demiryolu veya kombine taşımacılık işletmecileri, çeken-çekilen araçlar ve cer leasing şirketleri ile hizmet sağlayıcıları gibi kuruluşların üye olabiliyor.

APAYDIN, UIC ORTA DOĞU BÖLGESEL KURULUN DA BAŞKANI

UIC’nin Afrika, Amerika ( Kuzey Amerika, Latin Amerika), Asya, Avrupa ve Orta Doğu olmak üzere 5 adet Bölgesel Kurulu bulunuyor. TCDD, 2007 yılından itibaren Orta Doğu Bölgesel Kurulunda(RAME), 2008 yılından itibaren de Avrupa Bölgesel Kurulunda üye olarak yer alıyor. UIC Başkan Yardımcılığı görevine seçilen TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, 3 haziran 2016 tarihinde de İstanbul’da gerçekleştirilen UIC Orta Doğu Bölgesel Kurulu(RAME) Başkanlığı görevine seçilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.