Antalya’da kamyoncular kontak kapatmaya başladı

Antalya’da kamyoncular kontak kapatmaya başladı

Günlerdir sözü edilen kamyoncu eylemi dün başladı. Ağır tonajlı araçların belirli saatlerde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişine izin verilmemesine...

Günlerdir sözü edilen kamyoncu eylemi dün başladı. Ağır tonajlı araçların belirli saatlerde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişine izin verilmemesine ilişkin kararın değiştirilmesini isteyen ve Antalya’dan İstanbul’a meyve-sebze taşıyan nakliyeciler, 4 günlük kontak kapatma eylemini başlattı.

Kontak kapatma eylemiyle Antalya’dan İstanbul’a meyve-sebze nakliyesini durduran kamyoncular, araçlarını hal içinde bulunan alana park edip kahvehanelerin yolunu tuttu. İskambil oynayıp çay içen, sohbet eden kamyoncular, lehte bir karar çıkmaması halinde eylemin süresini uzatabileceklerini de belirttiler.

Antalya Toptancı Hal Şube Müdürü Rıza Uysal, buradan İstanbul’a günde ortalama 100 kamyon sebze meyve taşındığını hatırlatarak, “Eylem nedeniyle İstanbul’da arz- talep dengesi değişebileceğinden fiyat artışı olabilir. Soğuk hava nedeniyle de fiyatlarda çarpan etkisi yapabilir” uyarısını yaptı. Ancak eylemin etkisinin, İstanbul’daki manavlarda fiyatlara henüz yansımadığı belirtiliyor.

‘Yasak risk oluşturuyor’

Yasak nedeniyle bekleme süresinin artması sonucu taşıma maliyetlerinin de arttığını anlatan Uysal, tarafların anlayışlı olması gerektiğini dile getirdi. Valilik ile belediyenin kamyoncuların mağduriyetinin giderilmesine yönelik ortak karar alması yönünde çağrıda bulunan Uysal, “Kamyoncular bekleme süresinin uzunluğundan şikayetçi. Yasaklı saatlere kalmamak için süratli gidiyorlar, bu da kazalara yol açabiliyor. Yasak şoförler üzerinde risk oluşturuyor” diye konuştu. Kamyoncuların bir bölümü, yasağın sadece 06.00 - 08.00 saatlerinde, bir bölümüyse 17.00 - 20.00 uygulanmasını talep ediyor.

Gazipaşa’dan Demre’ye kadar yaklaşık 300- 400 şoförün eylem süresince İstanbul’a gitmeyeceği belirtilirken, eyleme Alanya’da da yaklaşık 400 kamyoncunun katıldığı bildiriliyor.

Eylem nedeniyle üreticilerin tedirgin olduğu, kentte sebze meyve fiyatlarında düşüş yaşanma endişesi duyulduğunu kaydedilirken, İstanbul’a ürün sevkiyatının durması nedeniyle haldeki fiyatların şimdiden düşmeye başladığı bildiriliyor. İstanbul’daysa Antalya’dan gelen domates ve biber gibi sebzelerin fiyatlarında şimdilik değişim gözlenmediği belirtiliyor. Ancak eylemin sürdüğü dört gün boyunca yeni ürün gelmeyeceği, stokların ne kadar yeteceği de bilinmiyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.