Antalya lüks yat üretiminde ilk üçte

Antalya lüks yat üretiminde ilk üçte

 Antalya Serbest Bölge İşleticisi AŞ (ASBAŞ) Genel Müdürü Zeki Gürses, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 52 yat firmasının faaliyet gösterdiği...

 

Antalya Serbest Bölge İşleticisi AŞ (ASBAŞ) Genel Müdürü Zeki Gürses, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 52 yat firmasının faaliyet gösterdiği Antalya Serbest Bölgesi'nin, dünyanın en önemli lüks yat üretim merkezleri arasında ilk üçte gösterildiğini kaydetti.

Antalya'nın yat üretiminde marka haline geldiğine işaret eden Gürses, 2010 yılında bölgede 19 yatın üretilip satıldığını, bu yıl ise 10 yat ürettiklerini bildirdi. Gürses, ''Yıl sonuna kadar yatlarımızın sayısı 20'yi bulacak'' dedi.

Gürses, ''11 yılda 187 yat ürettik. Dünyanın her yerinde bu yatlar kendilerini gösteriyor. Bu sayı arttıkça, buradaki firmaların sipariş alma gücü de artıyor. Ürettiğimiz yatları tercih edenler arasında dünyaca ünlü işadamları, futbolcular, sanatçılar, hatta Arap şeyhleri bile var'' dedi.

Yunanistan'dan İtalya'ya, ABD'den Fransa'ya yat üreten ülkelere bile yat sattıklarını belirten Gürses, lüks yatların fiyatının 15 milyon dolarlara kadar çıktığını, küçük teknelerin fiyatının ise 100 bin ile 400 bin dolar arasında değiştiğini sözlerine ekledi.

AKŞAM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.