Ankara körüklü doğalgazlı otobüslerine kavuştu

Ankara körüklü doğalgazlı otobüslerine kavuştu

Avrupa’nın en çevreci araç filosuna sahip olan ve bu çevreci filosunu 250 adet MAN Lion’s City CNG doğalgazlı körüklü otobüslerle güçlendiren Ankara...

Avrupa’nın en çevreci araç filosuna sahip olan ve bu çevreci filosunu 250 adet MAN Lion’s City CNG doğalgazlı körüklü otobüslerle güçlendiren Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, araçların ilk 50 adedini düzenlenen törenle teslim aldı.  EGO filosuna yeni katılan bu otobüsler, aynı zamanda “Türkiye’nin ilk körüklü ve doğalgazlı otobüsleri olma” özelliğini de taşıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde düzenlenen teslimat törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu ve MAN Kamyon ve Otobüs A.Ş. CEO’su Tuncay Bekiroğlu’nun yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan MAN Kamyon ve Otobüs A.Ş. CEO’su K. Tuncay Bekiroğlu araçların tamamının Mayıs 2013 tarihine kadar EGO’ya teslim edileceğini belirterek, “Dünyanın her noktasında ileri teknolojiyle üretim yapan MAN için Ankara’daki bu teslimat töreninin çok özel bir anlamı var. Çünkü bugün teslim ettiğimiz Türkiye’deki ilk doğalgazlı körüklü otobüsler Ankara fabrikamızda, Ankaralı işçilerimiz tarafından üretilmiştir. Tüm Başkentlilere hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Törende konuşan EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, MAN Lion’s City CNG doğalgazlı körüklü otobüslerin çevreci özelliğinin yanı sıra aynı zamanda engelli dostu olduğunu belirtti. Tahiroğlu, “Filomuza en son katılan otobüslerimiz son teknolojiyle donatılmış, GPS’le takip edilen, klimalı, doğal gazlı, ses sistemine sahip, alçak tabanlı, engelli dostu otobüslerdir. Avrupa’nın bu kadar genç ve bu kadar donanımlı filoya sahip olan tek belediyesiyiz” dedi.

Dünyanın en yeşil filosunun Ankara’da bulunduğunu belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, “Bugüne kadarki emsalleri arasında en ucuz fiyata mal ederek EGO filomuza kattığımız MAN Lion’s City CNG doğalgazlı körüklü otobüslerin üretiminin Ankara’da gerçekleşiyor olması ayrıca gurur kaynağımızdır” dedi. Yeni doğalgazlı ve körüklü MAN otobüslerle Ankara’nın toplu taşımadaki iddiasını ortaya koyduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “EGO filomuzda bulunan 1090 doğalgazlı araca; engelli asansörlü, klimalı ve kameralı 250 MAN Lion’s City CNG doğalgazlı körüklü otobüs daha ekledik. Toplam maliyeti 165.000.00 TL olan MAN Lion’s City CNG doğalgazlı körüklü otobüslerin bugün ilk 50 adedini teslim alıyoruz. Ekspres otobüs olarak kullanacağımız bu araçlar, engelli kardeşlerimize de daha iyi hizmet edebilmek için alçak tabanlı, yana yatabilen, gerekli tüm teknik cihazlarla donatılmış, mükemmel klima sistemine sahip, teknolojin tüm nimetlerinden yararlanılarak üretilmiş akıllı ve yeşil otobüslerdir. Bu otobüslerimiz sayesinde aynı zamanda Ankara’nın hava kirliliğinin de azaltılmasına önemli bir katkıda bulunmuş olacağız” dedi.

[gallery]

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.