Amerikalı Exxon Mobil, Rus topraklarında petrol bulmak için kazı yaptı

Amerikalı Exxon Mobil, Rus topraklarında petrol bulmak için kazı yaptı

Amerikalı Exxon Mobil Rusya’nın kuzey kutbuna yakın topraklarında dün kazı yapmaya başladı. Amerika ve Rusya arasındaki Ukrayna krizi dolayısıyla uygulanan...

Amerikalı Exxon Mobil Rusya’nın kuzey kutbuna yakın topraklarında dün kazı yapmaya başladı. Amerika ve Rusya arasındaki Ukrayna krizi dolayısıyla uygulanan yaptırımlar savaşı bu ortaklığı etkilememiş gibi gözüküyor.

Amerika Rusya’nın Ukrayna topraklarına girmesinin ardından ülkeye ekonomik yaptırımlar uygulamaya başladı. Rusya’da buna karşı olarak McDonald’s başta olmak üzere Rusya’da iş yapan pek çok ABD’li firmaya karşı soruşturmalar açtı. Fakat bir ortaklık var ki hiçbir husumetten etkilenmedi. 420 milyar doların üzerindeki piyasa değeriyle dev bir enerji şirketi olan Amerikalı Exxon Mobil Rusya’nın kuzey kutbuna yakın topraklarında dün kazı yapmaya başladı.

‘Pragmatistler’

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Bu kazılar uluslararası alanda işbirliği yapmanın başarılı bir sonucudur. Rusya ile iş yapanların politik baskılara rağmen pragmatist olduklarını görüyoruz” dedi. Kuzey Kutbu’ndaki söz konusu kazılar petrol ve başka mineralleri bulmak için yapılıyor. Kazıları Rusya’nın petrol üreticisi devlet firması Rosneft ile Exxon beraber gerçekleştirecek.

hürriyet

Amerikalı Exxon Mobil, Rus topraklarında petrol bulmak için kazı yaptı

Source: Amerikalı Exxon Mobil, Rus topraklarında petrol bulmak için kazı yaptı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.