Amazon Logistics, dağıtımda UPS ve FedEx'i zorluyor

Amazon Logistics, dağıtımda UPS ve FedEx'i zorluyor

Özellikle Amerika Pazarının en büyük e-Ticaret sitelerinden birisi olan Amazon’un kargo şirketi konumunda olan Amazon Logistics tek başına UPS ve FedEx gibi lojistik firmalarını sollamak üzere.

Özellikle Amerika Pazarının en büyük e-Ticaret sitelerinden birisi olan Amazon’un kargo şirketi konumunda olan Amazon Logistics tek başına UPS ve FedEx gibi lojistik firmalarını sollamak üzere.

Yapılan analizlere göre 2022 yılına kadar Amazon Logistics firması yıllık 6.5 Milyar adet ürün dağıtımı yapabiliyor olacak. Amazon Logistics bu rakama ulaştığı zamanda UPS, FedEx ve Amerika Posta Servisi toplamda 65 Milyar Dolarlık bir kayıp yaşamış olacak.

Güncel verilere göre Amazon Logistics firması yılda 2.5 Milyar paket teslimi yaparken FedEx 3 milyar, UPS ise 4.7 Milyar paket teslimatı yapmış durumda.

UPS ve FedEx İçin Tehlike Çanları çalmaya Başladı

Lojistik sektöründe faaliyet gösteren ve bu alanda kazanç sağlayan UPS ve FedEx firmalarını dağıtım sayıları bakımından yakalayan ve geçmek üzere olan Amazon Logistics firmalar için büyük bir tehlike halini almaya başladı.

Merkezi noktalara Amazon.com adresi üzerinden satılan ürünleri kendi araçları ile gönderen Amazon firması nispeten şehir dışında kalan kırsal bölgelere ise kargo gönderimleri için Üçüncü Parti Firmaları tercih ediyor.

Bu sebeple de Amazon.com üzerinden satışı yapılan ürünlerin birçoğu otomatik olarak Amazon Logistics tarafından dağıtıma çıkarılmış oluyor.

Verilen bilgilere göre Amazon Logistics firması yılda 2.5 Milyar paket teslimi yaparken FedEx 3 milyar, UPS ise 4.7 Milyar paket teslimatı yapmış durumda.

Aracı Olan ve Şirketini Kuran Amazon Dağıtıcısı Olabiliyor

Amerika’da Amazon tarafından kurulan lojistik ağı aslında ülkemizdeki sistemden oldukça farklı. Amazon tarafından yapılan sistem sayesinde aracı olan ve kendisine bir şirket kuran herhangi bir kişi, eğer gerekli şartları da sağlayabiliyorsa istediği günlerde ve saatlerde Amazon Logistics Personeli olarak görev alabiliyor.

Amazon depolarına gelerek ürünleri alan bu araçlar daha sonra bu ürünleri adreslerine teslim ediyor ve günün sonunda Amazon Dağıtıcısı olarak para kazanmış oluyorlar.

Kargo Jeti İçin 1.5 Milyar Dolarlık Yatırım Yapıldı

Dağıtım ağı ve teknolojisini güncellemek isteyen Amazon firması 100 Kargo Jeti alımı yaparak Amazon Logistics için 1.5 Milyar Dolarlık bir yatırım yapmış durumda.

Artan kargo gönderim sayılarını ve normal ticaretin e-ticarete dönüşmesi ile zorlaşan ürün dağıtım süreçlerini kendi içinde kolaylaştırmak ve hızlandırmak isteyen Amazon firması uzun vadede Amazon Logistics ile kargo taşımacılığı işine de girebilir.

Ülkemizde 2019 Kasım ayında başlayan 11.11 ve Şahane Cuma indirimleri sonrasında Kasım ve Aralık ayında kilitlenen kargo sistemlerini de göz önüne alacak olursak Amazon tarafından sistem geliştirme kadar önem verilen Kargo süreçlerinin aslında e-Ticaret Siteleri için ne kadar önemli olduğunu da görebiliriz.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.