Amadeus II'yi Türk armatör aldı

Amadeus II'yi Türk armatör aldı

 Türk Armatörlerin dökmeci merakı geçtiğimiz hafta da devam etti. Yunanistan'ın Capital Ship Management firmasına ait 2011 Ocak hizmete girişli AMADEUS...

 

Türk Armatörlerin dökmeci merakı geçtiğimiz hafta da devam etti. Yunanistan'ın Capital Ship Management firmasına ait 2011 Ocak hizmete girişli AMADEUS II adlı dökme yük gemisi, ismi açıklanmayan Türk armatöre 26 Milyon Dolar bedelle satıldı.

181 Metre uzunluğundaki gemi, 2010 yılı sonunda Güney Kore'ye ait SAMHO Tersanesi tarafından teslim edilmiş. 5 ambarlı gemi 10,686 BHP'lik MAN B&W Ana makineye sahip.  Gemi,  32.303 DWT'luk. 26 Milyon Dolarlık satış bedeli ile DWT Başına 804 dolar bedel ödenen gemi, bu fiyatıyla geçtiğimiz haftanın 2. el S&P pazarında en pahalı satışlardan birisini oluşturdu. Ancak benzer satışlara bakıldığında fiyatı eşit. Çünkü geminin kız kardeşleri olan ATHLOS II ve AMOR II yine ismi açıklanmayan Güney Koreli alıcılara aynı fiyata satıldı.

Gemileri SAMHO Tersanesine muhtemelen çok daha yüksek fiyata inşa ettiren Capital'in gemileri neden sattığı henüz öğrenilemedi. Şirketin filosunda tankerler ağırlıklı olarak bulunuyor.

DenizHaber.Com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.