Alternatif Cannes festivaline ‘Gölcüklü Transit’ desteği!

Alternatif Cannes festivaline ‘Gölcüklü Transit’ desteği!

Sadece Türkiye’de üretilen Gölcüklü Ford Transit Custom, Cannes sokaklarındaki “alternatif film festivali”nin baş aktörü oldu. Ford’un sponsorluğundaki...

Sadece Türkiye’de üretilen Gölcüklü Ford Transit Custom, Cannes sokaklarındaki “alternatif film festivali”nin baş aktörü oldu.

Ford’un sponsorluğundaki iki İngiliz kafadar, sadece amatörlerin çektiği kısa metrajlı filmleri sokaktakilere gösterip, ayrıca ödül verecek.

İki İngiliz kafadarın, barda konuşurken ortaya attıkları ve 2007 yılından bu yana sürdürdükleri “Ticari Araçlı Cannes” film festivali, bu yıl da Cannes Film Festivali sırasında düzenlenecek. İki gencin Cannes’daki festivale “alternatif” olmak için düzenledikleri ve burada yer alamayacak, amatörler tarafından çekilen filmlere yer verdikleri etkinliğin gösterimleri, tamamen sokaklarda gerçekleşiyor.

İlk kez eski bir Ford Transit’in arkasında başladıkları gösterimi bugüne kadar getiren ve Ford Motor Company’nin de dikkatini çeken gençler, bu sayede iki yıldır şirketin desteğiyle devam ediyor.

Başka ülkelere de gidecek

Ford, bu yılki alternatif festival için iki arkadaşa Gölcük’te üretilen bir adet yeni Transit Custom’ı tahsis etmiş. Gençler, bu aracı plazma ekran ve ses sistemleriyle dört tekerlekli sinema salonu haline getirirken, Cannes Film Festivali sırasında etkinliğin yapıldığı yere yakın bir caddeye parkedecekler.

İlkini 2011’de düzenledikleri bir de alternatif ödül ortaya çıkaran ikili, söz konusu ödülün ikincisini de bu yıl dağıtacaklar. Farklı ülkelerdeki festivallerin çevresinde de gösterimler yapacak ikili, izleyenlerin oylarıyla ödüllerin sahiplerini de belirleyecekler.

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.