Almanya TIR nakliye ve gümrükleme hizmetleri

Almanya TIR nakliye ve gümrükleme hizmetleri

Türkiye ile Almanya arasında yapılan ihracat ve ithalat grubu yüklerin taşıma işlemleri Türk ve Almanya nakliyecileri tarafından işbirliği içerisinde yapılmaktadır.

Avrupa Birliği üyeleri arasında önemli pozisyona sahip bulunan Almanya ile devam etmekte olan ticaretimiz ihracat ve ithalat çalışmaları kapsamında sürdürülmektedir. Ülkemizden genellikle yaş sebze ve meyve türleri ile tekstil ürünlerinin ağırlıklı olarak gönderildiği Almanya’ya bu ürünler dışında yüzlerle ifade edilen ürün çeşidi ihraç edilmektedir.

Buna karşılık Almanya’dan genellikle ağır sanayi ekipmanları ve makine grupları gibi birçok kalem ürünün ithalatı yapılmaktadır. Türkiye ile Almanya arasında yapılan ihracat ve ithalat grubu yüklerin taşıma işlemleri Türk ve Almanya nakliyecileri tarafından işbirliği içerisinde yapılmaktadır. İki ülke arasında yapılmakta olan ihracat ve ithalat taşımaları dışında ayrıca Almanya’dan İran, Irak, Suriye, Gürcistan ve Azerbaycan gibi ülkelere Türkiye üzerinden transit geçişli üçüncü ülke kapsamlı yük taşımacılığı da yine Türk ve Alman lojistik firmalarınca gerçekleştirilmektedir.

Türkiye’den Almanya’ya nakliye çalışmaları karayolu ve roro ile olmak üzere iki ayrı güzergah izlenerek yapılmaktadır. Karayolu ile yapılan taşımacılık çalışmaları Bulgaristan üzeri güzergah izlenerek sağlanıyorken roro ile izlenen güzergahta Mersin, İstanbul ve İzmir limanlarımız kullanılarak hizmet verilmektedir.

Almanya’ya ihracat ve transit kapsamlı yük taşımacılığında komple tır anlamında ki yüklemelerde izin verilen tonaj limiti olan 24 tona kadar ağırlıkta ki yük grupları sevk edilmektedir. Parsiyel kapsamında bulunan ürünler de yine Almanya nakliye kapsamında lojistik firmalarının İstanbul ilimizde bulunan parsiyel depolarından çıkışlar yapmak sureti ile taşınmaktadır. İstanbul dışında bulunan illerimizden Almanya’ya gönderilecek olan parsiyel yükler İstanbul depolarına iç nakliye ile ulaştırılmaktadır. Almanya lojistik çalışmaları karayolu yük taşıma yönetmeliğine uygun olarak yetki belgesi sahibi nakliye şirketleri tarafından yapılmaktadır.

Almanya’ya parsiyel nakliye hizmetleri kapsamında ticari ve gümrüklü olarak işlem gören ürünlerin sevkiyatı yapılmaktadır. Parsiyel ve kargo kapsamında bulunan ürünlerin yüklemeleri parsiyel depolarından yapılıyorken Almanya teslimatları müşteri taleplerine bağlı olarak gümrük veya adrese kapı teslimi olarak yapılmaktadır. Türkiye’nin bölgelerinden yapılan yüklemelerde Almanya varış noktalarına ulaşım ortalama bir haftalık bir zaman dilimi içerisinde tamamlanmaktadır.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: Mersin lojistik

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.