Almanya ile denizaltı anlaşması

Almanya ile denizaltı anlaşması

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti ile Alman firmaları HDW/TKMS-MFI'den oluşan konsorsiyum arasında, 6 adet...

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti ile Alman firmaları HDW/TKMS-MFI'den oluşan konsorsiyum arasında, 6 adet 214 sınıfı modern denizaltının yapımı için bugün sözleşme imzalanacaktır" denildi.

Türkiye'nin bu adımla gemi inşasında ve özellikle denizaltı yapımında Almanya ile gelişen sıkı bağlarının daha da güçleneceğinin vurgulandığı açıklamada, Türk Deniz Kuvvetlerinin bu tipteki denizaltıyla, su altında uzun süreli operasyonlar yönünden, yeni bir çığır açabileceği ifade edildi.

Sözleşmenin imza törenine Almanya Federal Savunma Bakan Yardımcısı Thomas Kossendey başkanlığındaki heyet ile Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz'un katılacağının kaydedildiği açıklamada, Alman heyetinde Savunma Bakanlığı Donatım Başkanı Dirk Ellinger ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Wolfgang Nolting'in de bulunacağı belirtildi.

Türkiye tarafındaysa Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç'ın törene katılımının öngörüldüğü bildirildi.

Büyükelçiliğin açıklamasında, Almanya ve Türkiye arasında Nisan 2009'da İstanbul'da imzalanan, Savunma Teçhizatı Çerçeve Anlaşması ile bu kapsamdaki "stratejik ortaklığın" temelinin atıldığı hatırlatıldı.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.