Almanya ihracat ve ithalat çalışmaları ve lojistik hizmetleri

Almanya ihracat ve ithalat çalışmaları ve lojistik hizmetleri

Türkiye genelinde faaliyet gösteren üretim tesislerimizde üretimi yapılmakta olan sayısız ürün çeşidinin Almanya’ya ihracatına yıllık bazda bakıldığında diğer ülkelere yapılan ihracatın çok daha üzerinde bir hacme sahip olduğu görülmektedir.

Uluslararası ticaret alanında tüm Avrupa ülkeleri ile olduğu gibi Almanya ile de yoğun ve düzenli çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir. Türk üretici, sanayici ve dış ticaret sektöründe faaliyet gösteren kurumlarımız ile Alman ithalatçılar arasında yapılmış olan sözleşmeler çerçevesinde yürütülmekte olan lojistik çalışmalarında sayısız Türk nakliye şirketi boy göstermektedir.

Ülkemiz genelinde faaliyet gösteren Almanya dahil tüm Avrupa ülkelerine tır organizasyonları yapmakta olan taşıma şirketlerimiz kurumsal kimlik kazanmış bulunan firmalardan meydana gelmektedir. Almanya nakliye firmaları ile ortaklaşa yürütülen taşıma organizasyonlarında Türk ve Alman plakalı nakliye araçları ile seferler yapılmaktadır.

Türkiye genelinde faaliyet gösteren üretim tesislerimizde üretimi yapılmakta olan sayısız ürün çeşidinin Almanya’ya ihracatına yıllık bazda bakıldığında diğer ülkelere yapılan ihracatın çok daha üzerinde bir hacme sahip olduğu görülmektedir. Yıllık ticaret hacmimizi her yıl sonu itibarı ile katlayarak büyütmekte olduğumuz Almanya ticaret işbirliği formumuz çalışmalarını sürekli geliştirerek ilerletme yönünde önemli adımlar atmaktadır.

Türkiye’den Almanya’ya ihracat yük taşımaları ile Almanya’dan Türkiye’ye ithalat kapsamlı yük taşımaları ve yine Türkiye üzerinden İran, Irak, Suriye, Gürcistan ve Azerbaycan gibi ülkelere transit ve üçüncü ülke kapsamlı yük taşıma işleri yine Türk ve Almanya nakliye şirketlerince gerçekleştirilmektedir. Üçüncü ülke kapsamında bulunan yük gruplarının taşıma işlemleri ülkemiz üzerinden direkt servis veya aktarmalı olacak şekilde farklı yöntemler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Almanya’ya yapılan komple yük ve parsiyel kapsamında bulunan ticari ürünlerin taşınması işlemleri tamamen karayolu ile veya roro üzerinden yapılacak şekilde alternatifli olarak gerçekleştirilmektedir. Her iki yöntemin kullanımında da varış süreleri ortalama aynı sürelere tekabül etmekte olup takribi olarak 7-8 gün ile sınırlıdır. Komple tır nakliye çalışmaları yükün bulunduğu noktalardan alınmak suretiyle Almanya’da adrese kapı teslimi şeklinde ulaştırılıyorken parsiyel içerikli ticari yük gruplarının taşınması İstanbul depolarından çıkışlar yapmak suretiyle Almanya’da gümrük noktalarına teslim edilecek şekilde ulaştırılmaktadır.

Kara ve deniz yolu yük taşıma yönetmeliğine bağlı olarak taşıma organizasyonları yapan lojistik firmalarımız tüm taşımalarını yetki belgesi bünyesinde bulunan taşıma araçları ile gerçekleştirmektedirler.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: Mersin uluslararası nakliyat

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.