Almanya ihracat ve ithalat çalışmaları kapsamında TIR taşıma hizmetleri

Almanya ihracat ve ithalat çalışmaları kapsamında TIR taşıma hizmetleri

Mersin merkezli Şah Lojistik, Almanya parsiyel nakliye taleplerini değerlendirmek adına İstanbul’da bulunan parsiyel depolarından ve gümrüklerinden çıkışlar yapmak üzere düzenli grupaj hizmetlerine başladı.

Uluslararası ticaret alanında ki çalışmalarımızın özellikle Avrupa ülkeleri anlamında son dönemlerde ortaya çıkan verilerinden yola çıkarak sefer sayılarını normal rakamların üzerine çıkaran lojistik şirketleri özellikle Türkiye-Almanya arası komple ve parsiyel tır nakliyesi konularında gerekli tüm işlemleri yerine getirerek düzenli hizmet sunma anlamında adeta bir yarış içerisinde bulunmaktadırlar.

Türkiye genelinde Avrupa ülkelerine ihracat ve ithalat lojistik çalışmaları yapan taşıma şirketleri genel itibarı ile komple tır ve komple konteyner nakliyesi odaklı çalışmalar yapmakta olduğundan son dönemlerde artan parsiyel nakliye gönderileri için yeterli miktarda taşıma şirketi bulunamamaktadır. Mersin merkezli olarak faaliyet gösteren Şah Lojistik Almanya parsiyel nakliye taleplerini değerlendirmek ve gelen taleplere olumlu yönde yanıt verebilmek adına İstanbul ilimizde bulunan parsiyel depolarından ve gümrüklerinden çıkışlar yapmak üzere düzenli grupaj hizmetlerine başlamıştır.

Geçmişe dayanan uzun yıllardan bu yana tüm Avrupa ülkelerine olduğu gibi Almanya’ya da komple tır taşıma hizmetleri sunmaya devam eden firma, hizmet zincirine parsiyel nakliye çalışmalarını da ekleyerek daha geniş müşteri kitlesine hitap etmeye başlamıştır.

İstanbul, İzmir ve Mersin illerimizde bulunan transit limanlarımızdan roro gemisi ile çıkışları yapılan tır nakliyesinde tamamen karayolunu kapsayacak şekilde de hizmet sunulmaktadır. Almanya parsiyel yük taşıma taleplerinde de yine aynı yollar izlenerek gerek roro çıkışlı gerekse tamamen karayolu ile ulaşılacak şekilde servis veriliyor. Ülkemiz genelinden yük grupları alınacak şekilde parsiyel nakliye hizmeti sunulan Almanya lojistik hattında kullanılan taşıma araçları Türk ve yabancı plakalı tırlardan oluşmaktadır.

Türkiye’den Almanya’ya ihracat ürünlerinin taşınması yapıldığı gibi Almanya’dan ülkemize ithalat taşımaları ile Almanya’dan Irak, Suriye, İran, Gürcistan ve Azerbaycan gibi ülkelere Türkiye üzerinden transit geçişli olarak üçüncü ülke kapsamlı yük taşımacılığı da gerek komple tır anlamında gerekse parsiyel nakliye bazında devam etmektedir.

Türkiye ile Almanya arasında yapılan ihracat, ithalat ve üçüncü ülke kapsamında bulunan yük taşımacılığında hem taşıma yapan aracın güvenliğini ve hem de taşınan yükün güvence altında sevk edilmesi ile ilgili tedbiren kullanılan cmr sigortası güvenli taşımacılık konusunda oldukça önem arz etmektedir. Şah Lojistik olarak taşıma yaptırılan tüm araçlarda gerek tır karnesi, gerekse cmr sigortası bulundurulmasına son derece önem verilmektedir.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.