Alman treyler devi Türkiye’deki yatırımını büyütüyor

Alman treyler devi Türkiye’deki yatırımını büyütüyor

Krone, Tire’deki fabrikasında 12 milyon TL’lik ilave yatırımla şasi üretimine başladı. Krone Ticari Araçlar A.Ş. CEO’su Rıza Akgün, Türkiye’ye gelecekte de yatırımlar yapacaklarını söyledi.

 

Dünyanın en büyük treyler üreticileri arasında yer alan Krone, Almanya dışındaki tek fabrikası olan Tire’deki tesisini yeni yatırımlarla büyütüyor. Tire’de 12 milyon TL’lik yeni yatırımıyla şasilerini kendisi üretmeye başlayan Krone’nin bugüne kadar Türkiye’ye yapmış olduğu yatırım 40 milyon euroya ulaştı. Krone’nin 111 yıllık geçmişi, yıllık 2 milyar euroluk cirosuyla büyük bir Alman markası olduğunu anlatan Krone Ticari Araçlar A.Ş. CEO’su Rıza Akgün, Alman ürün kalitesini Türk hizmet anlayışıyla buluşturmak için burada bulunduklarını söyledi. Almanya’da kuruldukları günden bu yana müşterilerine yakın olmayı hedeflediklerini dile getiren Akgün, "Türkiye’de bu görevi devraldığımızdan beri global anlamda Krone’nin yaklaşımlarını ve prensiplerini Türkiye'de de uyguluyoruz. ‘Kalite’ ve ‘yenilikçilik’ konusunda asla taviz vermemiş ve vermeyecek bir yapıdan bahsediyoruz. Piyasada kalitesi tartışılmayan tedarikçilerin ürettiği parçaları treylerlerimizde standart olarak sunuyoruz" dedi. 2003’te bayii satışı ile Türkiye pazarına girdiklerini ve 2013’te seri üretime başlayarak Türkiye'de aktif bir rol üstlendiklerini söyleyen Akgün, "Tire’deki fabrikamız, Krone’nin Almanya dışındaki tek üretim tesisi. Krone’nin en modern, en yenilikçi fabrikası burada hizmet veriyor. 200’den fazla çalışanımızla buradayız. 10 bin adet üretim kapasitemiz var. Türk nakliyecisini geleceğe taşımak konusunda var gücümüzle çalışıyoruz." diye konuştu.

"Almanya’ya da ihracat yapıyoruz"

krone_fabrika_18.jpg

Krone'nin Türkiye pazarına girmesiyle nakliye sektörüne kalite ve makul fiyatlar olarak iki önemli avantaj sağladıklarını söyleyen Akgün, Tire'deki fabrika ile hem Türkiye pazarına hem de Ortadoğu ve Afrika pazarlarına özel ürünler geliştirdiklerini dile getirdi. Akgün, "Türkiye’den ihracat yapmaya başlamamızın üzerinden yalnızca 3 yıl geçmesine karşın, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan 2016 Yılı İlk 1000 İhracatçı Firma listesine 602.sıradan girdik. Şu an 20’yi aşkın ülkeye buradan ihracat yapıyoruz. Almanya'da fabrikamız var ama aralarında Almanya'nın da olduğu pek çok Avrupa ülkesine ihracat gerçekleştiriyoruz. Kendi ürün gamımızda Türkiye’den yapılan 4 treyler ihracatından birini Krone gerçekleştiriyor. Bu başarıyı çok kısa bir sürede yakaladık, hedefimiz bu oranı daha da yükseğe taşımak” dedi. 2016’dan başlayarak Tanzanya’ya dahi araç göndererek, Krone tarafından daha önce ulaşılmamış bir pazara İzmir fabrikasının ulaştığını söyleyen Akgün, "Türkiye treyler pazarı 2016’da bir önceki yıla göre yüzde 35 daralmıştı. Biz ise 2016 satışlarımızı iç ve dış toplam olarak yüzde 60 arttırıp, yılı 1999 adet satışla kapattık. Bu yıl pazarda 2016’ya göre yine daralmaya devam eden bir grafik görüyoruz, ancak Krone olarak satışlarımızda istikrarlı büyümeyi koruyacağız. Yıl sonunda iç pazarda 850-900, ihracatta ise 1.250-1.300 adet satış rakamına ulaşmayı planlıyoruz. Bu da iç ve dış toplam pazar payımızı yüzde 25’in üzerine çıkarmak anlamına geliyor” diye konuştu.

"Krone’nin Türkiye’ye bakışında değişiklik yok"

Tire'deki fabrikalarında dört farklı ürün ürettiklerini aktaran Akgün, yerli tedarik oranının şu an yüzde 60 seviyesinde olduğunu söyledi. "Kaliteden ödün vermemek adına artık şasilerimizi de hemen fabrikamızın karşısında yeni devreye aldığımız tesiste kendimiz üretiyoruz. Türkiye’deki yapılanmamızı her gün daha kuvvetli hale getirmek için çalışıyoruz. Türkiye pazarına her zamanki gibi inanan ve güvenen Krone, gelecekte de yatırımlar yapmaya sürdürecek. Krone’nin Türkiye’ye olumlu bakışında ve Türkiye’deki stratejisinde hiç bir değişiklik olmadı. Çok zor geçen bir yıl olmasına rağmen, 2016’nın Ağustos ayında Türkiye’ye yapılan ilk yabancı yatırımlardan biri yine Krone’den geldi. Şasi üretim tesisimizin temelini attık ve 5 aydır üretime geçmiş durumdayız.” dedi. Ekim ayı içerisinde yeni yetkili servislikler vereceklerini söyleyen Akgün, "Kullanıcılarımızla sürekli yakın olmak, her ihtiyaçları olduğunda yanlarında bulunmak istiyoruz. Yetkili servis ağımızı 2 yıl içerisinde sıfırdan 33’e çıkarttık. İstanbul/Sancaktepe’de 2.El Operasyon ve Filo Kiralama merkezimizi devreye aldık. Krone Center Gebze tesisimizde tüm yedek parça stoklarını bulunduruyoruz. Bu tesis aynı zamanda Türkiye’deki yetkili servislerimizin merkezi olarak hizmet veriyor. Burada aynı anda 4 treylere bakım yapabiliyoruz, tüm yedek parçalarımızı buradan diğer yetkili servislerimize sevk ediyoruz" dedi. Akgün, Türkiye’de ilk defa bir treyler üreticisinin son kullanıcısıyla buluşup ortak bir çözüm arayışına girdiğini söyleyerek, ‘Krone Kullanıcılarını Dinliyor’ konseptiyle son kullanıcılar ile bire bir buluşup öneri ve yorumlarını ilk ağızdan dinlemeye başladıklarını anlattı.

"2017'nin en iyi lojistik markası seçildik"

Treyler sektöründe kataforez kaplamayı ilk tanıtan markanın Krone olduğunu söyleyen Akgün, "Krone tüm fabrikalarında kataforez kaplamayı standart olarak uyguluyor ve bu işlem neticesinde pastan kaynaklı çürümelere karşı 10 yıl garantili treyler üretiyor. Treyler sektöründe Avrupa’nın ve Türkiye’nin en modern kataforez kaplama havuzlarından biri Tire fabrikmaızda bulunuyor. Eylül ayında Fransa’nın Lyon kentinde satış sonrası hizmetler merkezini devreye aldık. Avrupa’nın her köşesinde, bin 300’ü aşkın Krone yetkili servis ağı var. Almanya’da bu yıl içerisinde iki farklı kurum tarafından 2017’nin En İyi Lojistik Markası seçildik. Nisan ayında yine Almanya’da ‘En iyi Treyler Aksları Kategorisi’nde ise ikincilik ödülü aldık” diye konuştu.

"Treyler pazarında AB standartlarına yaklaşıyoruz"

Türkiye treyler pazarının her geçen gün AB normlarına yaklaştığından bahseden Rıza Akgün, “Güven ve kalite dendiğinde marka bilinirliğimiz çok yüksek. Bu konudaki öncülüğümüz iç pazarda ve çevre pazarlardaki başarımızı perçinleyecektir. 2019 Ocak ayında sebze ve meyve taşımacılığında frigorifik araç kullanılmasıyla ilgili mevzuat hayata geçirilecek. Bu, insan sağlığı açısından çok önemli. Buna uygun araçlarımız var ve bu fabrikada üretimini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi. 2017 yılında pazarın daraldığını dile getiren Akgün, döviz kurlarındaki ve faiz oranlarındaki artış ile jeopolitik gelişmelerin pazarı önemli ölçüde etkilediğini ancak Türk nakliyecisinin zort şartlarda iş yapmaya devam ettiiğini söyledi. Akgün, bu olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin önünde iyi bir gelecek öngördüğünü belirtti. (Beyza Coşkuntürk)

krone-treyler.jpg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.