Alman medyasında Türk düşmanlığı

Alman medyasında Türk düşmanlığı

Denizcilik sektörüne yönelik raporlar yayınlayan Berlin merkezli gemi broker medyası BMTI, Türkiye'de iç savaş tehlikesinden dolayı gemi armatörlerinin Türk limanlarına sefer yapmak istemediklerini iddia etti.

Alman medyasında Türk düşmanlığı hız kesmeden devam ediyor.

Almanya'nın günlük sol gazetelerinden Junge Welt, Charlie Chaplin'in yönettiği ve başrolü Paulette Goddard ile paylaştığı "Büyük Diktatör" filminden esinlenerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Hitler döneminin Aydınlanma ve Propaganda Bakanı Joseph Goebbels'e benzeten reklam kampanyasından sonra, denizcilik sektörüne yönelik gemi inşa ve sektör raporları yayınlayan Berlin merkezli gemi broker medyası BMTI, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı megoloman olarak nitelerken, Türkiye'de iç savaş tehlikesinden dolayı gemi armatörlerinin Türk limanlarına sefer yapmak istemediklerini iddia etti.

7 Kasım 2016 tarih ve 221 Sayılı nüshasında yayınlanan yorum haberde, Türkiye'nin Ateş altında olduğu belirtilerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın artan megalomanlığıyla ülkesini iç savaşa ittiğini kaydetti.

Alman BMTI'da yayınlanan yorum haberde, gemi armatörlerinin, ikinci Suriye veya Libya vakası olabilecek bir ülke haline gelen Türkiye üzerine odaklanması gerektiği ifade edilirken, iç savaş tehlikesi yaşayan bir ülkenin limanlarına sefer yapmaktan sakınacaklarını belirtti.

BMTI'ın 7 Kasım 2016 tarih ve 221 sayılı nüshasında çıkan haber aynen şöyle;

"Türkiye Ateş Altında !

Türkiye’de olası bir iç savaşa hazırlıklı olun. Ülkesini iç savaşa iten Erdoğan’ın artan megalomanisni huzursuzluğunda  ticaret ve taşımacılık üzerinde yan etkileri olacak. 

Tüccar ve armatörler gitmekten sakındıkları limanlarda bulunan ikinci bir Suriye veya Libya vakası olabilecek bir ülke olan Türkiye üzerinde odaklanmalı.  

Son 20 yıl içindeki ekonomik başarılar aniden etkisiz hale gelme riskinde. Türk tüccar ve yatırımcılar kendilerini böyle bir duruma nasıl hazırlıyorlar ?  İç savaş durumunda, 

ithalat ve ihracat aktiviteleri kesinlikle azalacak / Savaşan bir topluluk ile çevrili olabileceğinden düşüşe geçecek ve armatörler için Boğazı geçmek yeni bir risk olacak."

bmti_buyuk.jpg

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.