Allison, xFE ile otobüslerde yakıt tasarrufu sağlayacak

Allison, xFE ile otobüslerde yakıt tasarrufu sağlayacak

Allison Transmission, otobüs modelleri için en son yakıt tasarrufu teknolojileri ile geliştirilen yeni serisini tanıttı.

Ekstra yakıt tasarrufu sağlamak üzere tasarlanan xFE tam otomatik otobüs şanzımanları, Allison’ın FuelSense özelliklerine ek olarak yüzde 7’ye varan tasarruf sunuyor. Allison Transmission Global Pazarlama Müdürü Lawrence Love, açıklamasında, "Hibrid teknolojisindeki modellerimiz dışında yeni xFE modelleri, sunduğumuz en iyi yakıt tasarrufu teknolojisini temsil ediyor. Yeni XFE ürün gamı ile amacımız, otomatik şanzımanla donatılmış bir otobüste en ideal yakıt tasarrufunu elde etmek" ifadelerini kullandı.

xFE modelleri, mevcut modeller ile aynı alanlarda iddialı ve aynı oranlara sahip yeni şanzımanlar olmasının yanı sıra FuelSense Max paketi ile birleştiğinde optimize edilmiş vites oranları sunuyor. Bu yeni şanzıman modeli, 1.viteste lock-up sağlamak, daha fazla lock-up operasyonu gerçekleştirmek ve düşük motor hızında daha yüksek aralıklarda çalışarak yakıt tasarrufunu arttırmak üzere tasarlandı.

Lawrance Love, "Yeni vites oranları, dur-kalk ve düşük ortalama hızlardaki görevler sırasında daha gelişmiş yakıt tasarrufu elde etmek üzere çalışıyor. Toplu taşıma ve şehir içi otobüsler, yeni teknolojimizin ideal adayları olduğundan bu uygulamalar ile başlamış bulunuyoruz" dedi.

Tek tek filo sonuçları, görev döngüsüne, müşteri filosunun dört kıtada St. Louis'ten Seul’a, Pekin'den Rio de Janeiro'ya kadar değişen şehir şartlarına bağlı olmak ile birlikte test sürüşleri sırasında xFE modeli, var olan modeller ile kıyaslandığında yakıt tasarrufunda yüzde 7'ye varan iyileşme elde etti. Bu tasarruf, yeni vites oranı ile elde edilen ve FuelSense özelliklerinden bağımsız kaydedilen bir gelişme olarak ön plana çıkıyor. Ayrıca xFE modelleri, alternatif yakıt motorları ile uyumlu çalışıyor.

Kuzey Amerika için yeni otobüs modeli Allison tam otomatik şanzıman B3400 xFE™ olarak belirlenerek Indianapolis'te üretimi başladı. Allison, Kuzey Amerika dışında da üç yeni xFE modeli sunacak: T3280 xFE™, T3325 xFE™ ve T3375 xFE™.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.