Akyazı'da yaşanan kaza değil, cinayet

Akyazı'da yaşanan kaza değil, cinayet

Metro Turizm'e ait otobüsün Akyazı'da yaptığı kaza ile ilgili basında yansıtılan "Kamyon, arıza şeridindeki otobüse çarptı: 2 ölü, 4 yaralı" şeklinde verilen haberin çok da gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.

Metro! Markana sahip çık! https://www.lojiport.com/metro-markana-sahip-cik-91481yy.htm başlığıyla yazdığım makalenin ardından yorum ve ihbarlar ardı ardına gelmeye başladı. Basında “Sakarya’da TEM otoyolunun Akyazı İlçesi geçişinde sabaha karşı meydana gelen kazada, arıza yaptığı için emniyet şeridine parkeden yolcu otobüsüne bir kamyonun arkadan çarpması sonucu 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı” şeklinde verilen haberler aslında pek de gerçeği yansıtmıyormuş.

Okuyucularımdan biri kazanın olduğu otobüsteymiş, anlattıklarını aynen aktarıyorum:

“Ölüm vakasının olduğu yerin 5-6 koltuk önünde oturuyordum. Otobüs durdu ve kayış koptuğu söylendi. Ne bir reflektör ne de uyarıcı bir işaret koymuşlardı. Araçtan indim ve 50 metre kadar geriye gittim, kötü bir şey olacağı belliydi. Şoför ve muavin karanlığın ortasında çalışıyorlardı. Kazadan önce de araçlar sanki yanımızdan teğet geçiyordu. Sonunda da o elim kaza yaşandı. Kamyon şoförü dikkatsizliğini itiraf ediyor ama 30 metre kala gördüğü için son anda direksiyonu kırabilmiş ve en azından otobüsün sol yanını sıyırtarak daha büyük bir faciayı önlemeye çalışmış. Reflektör ve uyarıcı hiçbir işaretin konulmadığını orada bulunan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş’a söyledim. Beyanımı, yazılı bir tutanakla tespit etti ve imza altına alındı.”

Evet, aynen söylenenler bu şekilde. Bu olayı özellikle takip etmem, Burcu Atakan’ın kızımın arkadaşı olmasının yanı sıra, başka Burcular ölmesin diyedir. Artık hiç kimse kaza ve kader bahanelerinin arkasına saklanmamalı, gerekeni yapmalıdır.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.