Akülere 'mor ışıklı' önlem

Akülere 'mor ışıklı' önlem

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, akü hırsızlığının önüne geçmek amacıyla AKÖP projesini hayata geçirdi. Araçlardan akü hırsızlıklarının...

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, akü hırsızlığının önüne geçmek amacıyla AKÖP projesini hayata geçirdi. Araçlardan akü hırsızlıklarının önüne geçmek için hazırlanan proje, Kültürpark içinde bulunan Asayiş Ekipler Amirliği'nde basına tanıtıldı.

Sadece mor ötesi ışık ile görünebilen kalem ile işaretlenen aküler, hem hırsızların kabusu olacak, hem de bulunduklarında sahibine kolayca ulaştırılacak. Kamyon ve kamyonetlerin akülerinin suç işlemeye meyilli kişiler tarafından çalınmasını engellemek amacıyla projeyi başlattıklarını belirten Asayiş Şubesi Müdürü Arif Bozdemir, "Polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sırasında ele geçirilen akülerin de kime ait olduklarını kolayca tespit etmek amacındayız. 2010 yılında meydana gelen 123 akü hırsızlığının 109 tanesinin kamyon ve kamyonetlerden yapıldığını tespit eden ekiplerimiz, proje kapsamında 3 bin 500 kamyon ve kamyonetin aküsünü işaretledi" dedi.

Proje kapsamında kamyon ve kamyonetlerin akülerinin üzerine silinmeyen ve sadece mor ötesi ışık ile okunabilen ultraviyole kalemle plakaları yazılacak. Akünün işaretlendiğini gösteren, 'Dikkat bu akü işaretlidir' etiketi ise hırsızların gözünü korkutacak. Bu sayede çalınan akü daha sonra satıldığı yerde bulunduğu zaman gerçek sahibine kolaylıkla teslim edilecek.

AKÜYÜ ÇALDILAR AMA KAÇAMADILAR

Tanıtım toplantısında tatbikat da yapıldı. İki kişi kamyonetin aküsünü çalıp götürmek isterken polis ekiplerine yakalandı. Mor ötesi ışık ile yapılan kontrolde akünün çalıntı olduğu belirlendi. Plakası yazılı akü mor ötesi ışık ile kontrol edilerek sahibine teslim edildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.