Aktaş Holding Yönetim Kurulu'na yeni atama

Aktaş Holding Yönetim Kurulu'na yeni atama

Hava süspansiyon sistemleri üretiminde dünyada marka haline gelen Aktaş Holding, üretim sistemlerinde verimlilik çalışmalarını tüm hızı ile sürdürürken,...

Hava süspansiyon sistemleri üretiminde dünyada marka haline gelen Aktaş Holding, üretim sistemlerinde verimlilik çalışmalarını tüm hızı ile sürdürürken, küresel yönetim modelini de sistemli olarak geliştiriyor.

Türkiye’nin coğrafi olarak dünyada faaliyet gösteren en geniş çaplı şirketler gruplarından birisi olan Aktaş Holding, bu geniş coğrafyada etkin üretim modellerini kontrol etmek için  Sami Erol’u bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak atadı.

Özellikle kurumsal yönetim konusunda Türkiye’nin önde gelen yöneticilerinden birisi olan Sami Erol, Aktaş Holding bünyesinde Kurumsal Yönetim Komitesi Başkanlığı görevini de üstlendi. Sami Erol aynı zamanda Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanlığı’nı da vekaleten yürütecek.

Sami Erol Kimdir?

Orta öğretimini İzmir’de tamamlayan Sami Erol, Anadolu Üniversitesi’nde mühendislik eğitimi almıştır. Lisans eğitimi sonrasında proses ve reaktör tasarımı alanında eğitim alarak Yüksek Mühendislik derecesini elde etmiştir. Profesyonel iş hayatına 1986 yılında Otomotiv Sektöründe Teknik Malzeme A.Ş’de üretim mühendisi olarak başladı. Teknik Malzeme AŞ’de ( Orhan Holding ) Üretim Müdürlüğü, Kalite Müdürlüğü, Satınalma Müdürlüğü ve Fabrika Müdürlüğü görevlerinden sonra 2007 yılı sonu itibariyle Genel Müdürlük görevini üstlenmiştir. 0cak 2010 itibariyle otomotiv sektöründe üretim ve ticari alanda girişimci olarak kendi projelerini oluşturdu. Sektöre birçok kuruluşa Kurumsal Yönetim konusunda profesyonel destekler sağladı.

Meslek yaşamı ile birlikte BUSİAD, Kalder, TMMOB, ÜSİGEM, Kurumsal Yönetim Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler de alan Sami Erol; çeşitli üniversitelerde konuk öğretim üyesi veya dönemsel eğitimci olarak dersler vermiştir. Üniversite ve diğer eğitim kurumları öncelikli olmak üzere çok sayıda bildiri sunmuş; Ulusal ve Uluslararası bilimsel ve mesleki yayınlarda çok sayıda makaleleri yayınlanmıştır.

İş hayatından kalitenin önemine fazlası ile inanan Sami Erol, 1994 yılından itibaren Ulusal Kalite Ödül sürecinde değerlendirici ve Baş değerlendirici olarak görevlerde bulunmuş; 1998 yılında İngiltere IRCA’dan kayıtlı Lead Assecor BELGESİ almıştır.

Türkiye Kalite Derneği Genel Merkez’inde 4 dönem yönetim kurulu üyesi olarak, kurucu olarak görev aldığı Kalder Bursa Şubesinde 7 yıl Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır.

Çeşitli gazete ve dergilerde Köşe yazarlığı da yapan Sami EROL, İngilizce ve Fransızca bilmektedir. 1 kız ve 1 erkek çocuğu babası olan Sami EROL, hobi olarak müzik ile ilgilenmektedir.  Sami Erol, iyi bir kayakçıdır.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.