Ağır araçlarda manevra kabiliyeti artıyor

Ağır araçlarda manevra kabiliyeti artıyor

Ege Endüstri, 9-30 Mayıs’ta İzmir Swiss Otel’de düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası’nda AR-GE çalışmalarının ürünü olan “Ticari araçlarda...

Ağır araçlarda manevra kabiliyeti artıyor

Ege Endüstri, 9-30 Mayıs’ta İzmir Swiss Otel’de düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası’nda AR-GE çalışmalarının ürünü olan “Ticari araçlarda manevra kabiliyetini artıran dingil projesi” ve "Ağır ticari araçlar için bağımsız süspansiyon sistemi" ni tanıttı.

Ağır araçlarda manevra kabiliyeti artıyor

TÜBİTAK desteği ile gerçekleştirilen çalışma uzun araçların manevra kabiliyetini artıran özel bir dingil sistemini kapsıyor. Ege Endüstri Ürün Mühendisi Ahmet Can Gündüz, düzenlenen etkinlikte sistemle ilgili şu bilgileri verdi: “Prototip üretimi aşamasına getirilen 6x2 ağır vasıtalarda manevra kabiliyeti kazandırılmış ilave dingil, sürücünün dümenle ön tekerleğe verdiği hareketi bir sinyalle arka tekerleğe ileten bir sisteme sahip. Bu sayede de araçlarda manevra kabiliyeti artıyor. Geliştirmekte olduğumuz AR-GE projelerinden bir diğeri ise ağır ticari araçlar için bağımsız süspansiyon sistemi; bu sistem hem sürüş konforunu artırıyor hem de aracın daha iyi yol tutmasını sağlıyor”.

47 Patent ile ilk 25’te yer aldı

Toplam yıllık satış cirosu içinde AR-GE faaliyetlerine ayırdığı % 2,5 oranındaki pay ile ürün ve üretim metotlarını geliştiren ve bunları patentler ile tescilleyen Ege Endüstri; TUBITAK, Bilim ve Sanayi Bakanlığı, üniversiteler ve ana sanayi otomotiv firmaları ile ortak projeler yürütüyor. Şu ana kadar devam eden AR-GE projeleri sonucunda tescillenmiş ve süreci devam eden toplam patent sayısı 47 adete ulaştı. Ege Endüstri bu sayıyla Türkiye’de ilk 25 firma arasında yer alıyor. Tesciller sadece Türkiye değil A.B.D ve Hindistan gibi firmanın iş yaptığı ülkelerde de yürütülüyor.

Ağır araçlarda manevra kabiliyeti artıyorÜretilen bilgi ve teknoloji yurtdışına satılıyor

Ege Endüstri; patentlerin yanı sıra ürettiği bilgi ve teknolojiyi, lisans verme, test hizmetleri yolu ile İsveç, Finlandiya, Hindistan ve İran gibi ülkelere satıyor.

Bayraktar Grubu’nun İzmir’de faaliyet gösteren Ege Endüstri , global ve Türk otomotiv üreticilerine dingil, dingil komponentleri ve süspansiyon sistemlerinde tedarikçi fima olmanın yanı sıra DAIMLER, MAN, SCANIA, ISUZU, FORD gibi global firmalara parça temin etmekte. Son yıllarada başarılı Ar-GE çalışmalarıyla dikkatleri üstüne çeken kuruluş,  yüksek üretim kapasitesi ve istikrarlı büyümesi ile sektördeki yerini kararlı bir şekilde güçlendirmekte.

Lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.