Adana-Mersin cezalandırılıyor mu?

Adana-Mersin cezalandırılıyor mu?

Muhalif kentler Adana ve Mersin’in iktidarca siyasi tercihi nedeniyle cezalandırıldığı, Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın bu nedenle yapılamadığı...

Adana-Mersin cezalandırılıyor mu?Muhalif kentler Adana ve Mersin’in iktidarca siyasi tercihi nedeniyle cezalandırıldığı, Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın bu nedenle yapılamadığı öne sürüldü.

Mimarlar Odası Mersin Şubesi’nce düzenlenen ‘Dünya Mimarlık Günü” paneli kapsamında konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Planlama Danışmanı Ahmet Turgut, önemli iddiaları gündeme getirdi.

Adana-Mersin cezalandırılıyor mu?Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yapımına başlanan 30 milyon yolcu kapasiteli Uluslararası Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın yapılamamasının kentin gelişimi ile ilgili karşılarına çıkan en önemli engellerden birisi olduğunu vurguladı. “Havaalanı meselesi karşımıza hep bir engel olarak çıkıyor, bu mesele daha fazla tartışılmalı çünkü proje yürümüyor şuanda” diyen Turgut, “İhaledeki hatalar, kısa süreler, kredi sorunları.. Siyasi tercihleri nedeniyle Adana ve Mersin cezalandırılacaksa bu çok büyük ayıp olur. Bu yönde duyumlar alıyoruz. Halkları cezalandırmayı düşünün bir siyasi anlayışı nefretle kınıyoruz” diye konuştu.

ÇUKUROVA HAVALİMANI

Türkiye'nin en büyük havaalanlarından Çukurova Bölgesel Havaalanı 'Yap-işlet-devret' modeliyle 357 milyon Avro yatırımla geçtiğimiz yıl Mayıs ayında temeli atıldı. Merkezi Ankara'da bulunan Koçoğlu İnşaat Sanayi Tarım ve Hayvancılık Ticaret A.Ş. tarafından kurulan Çukurova Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş., 1 yıl içinde 60 milyon Avro yatırımla altyapı çalışmalarını tamamladı. Zemin güçlendirme, pistte apron kazıları tamamlandı, dolguları başlandı. Terminal binası kat kolonları dökülmeye başlandı. Sahadaki tüm mobilizasyon çalışmaları tamamlandı. Projeyi tamamlayarak havaalanını 10 yıl süresince işletecek şirket, iç ve dış kredi arayışlarından sonuç alamayınca, geçen  haziran ayında çalışmalar durdu. Duran çalışmalar nedeniyle yaklaşık 1000 çalışanın 850'si ücretsiz izne ayrıldı. İdari, teknik, güvenlik ve bekçi kadrolarında bulunan yaklaşık 150 kişi ise alanda görevlerini sürdürüyor. Duran çalışmalar nedeniyle de iş makineleri ise, parka çekildi.

Hediye EROĞLU – MERSİN/LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.