Abu Dabi’den iki yeni Sanmar römörk siparişi

Abu Dabi’den iki yeni Sanmar römörk siparişi

Abu Dhabi Port Company (ADPC), Türkiye'deki Sanmar tersanelerinden, iki yeni Sanmar römorkör sipariş ettiğini açıkladı.

Robert Allan Ltd Rascal 1800 temel tasarımına dayanan ve en son teknoloji ile donatılmış ve 30 tonluk bir çekme gücü olan yeni Yenicay Sınıfı römorkörler, Mussafah Limanı ve Zayed Limanına hizmet edecek. Bu römorkörlerin yönetimi ADPCEN'in deniz hizmetleri bölümü SAFEEN'in sorumluluğunda olacak.

İlk birim Yenicay VI ve VII'yi SAFEEN römörkü bir ay içinde teslim edilecek, ikincisi ise 2018 yılının başında hizmete girecek. SAFEEN, benzer bir şekilde, Nisan 2016'da teslim edilen, bir başka Sanmar tarafından inşa edilen Yenicay Sınıfı römorkörünü filosunda başarıyla çalıştırıyor.

Yenicay VI ve VII , 18.7mx 9.2m ölçülerindeki ASD konfigürasyonlu olup her biri 9600 kW / saat hızla 1,800 dev / dak. devirli Caterpillar C32 ana motorlarını kullanmaktadır. Bunlar Veth VZ-900 azimuthing  iticileri kullanıyor. Bu düzenleme 30 ton'luk bollard çekiş ve 12 knot'un üstünde bir hız kazandırıyor.

Yenicay sınıfı kompakt römorkörler, bölgedeki küçük limanlarda ve limanlarda tipik olarak yüksek performanslı hat ve gemi elleçleme olanakları sunmak için özel olarak tasarlanmıştır. Buna ek olarak, yükseltilmiş deniz suyu soğutma ve HVAC ile bölgedeki yaz aylarında karşılaşılan aşırı sıcak havası ve deniz suyu koşullarında güvenilirlik ve mürettebat konforunu sağlıyor.

Kaynak: Marinelink.com

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.