ABS İstif, “efsane marka”yı limanlarla buluşturuyor

ABS İstif, “efsane marka”yı limanlarla buluşturuyor

Liman ekipmanları denince akla gelen ilk marka olan Fantuzzi, “limanların efendisi” markanın isim babasının çekirdek kadroyu 2014 yılında yeniden biraraya getirmesiyle FTMH (Fantuzzi Team Material Handling) adıyla yeniden doğdu.

Liman ekipmanları denince akla gelen ilk isimlerden biriydi Fantuzzi. 2011 yılında Terex tarafından satın alındıktan sonra başta Türkiye olmak üzere pek çok pazardan geri çekilmek durumunda kalmıştı. İşte “limanların efendisi” markanın isim babasının çekirdek kadroyu 2014 yılında yeniden biraraya getirmesiyle  FTMH (Fantuzzi Team Material Handling) adıyla yeniden doğdu.

ABS İstif Makinaları’nın kuruluş tarihi de FTHM’nin yükseliş trendine geçtiği yıllara denk geliyor. Firmanın doğumu itibariyle yaşı küçük gibi görünse de, firmayı oluşturan ortakların her birinin sektördeki iş tecrübesi 30 yıldan başlıyor.

img_3200.jpgŞirket ortaklarından Salih Yalçın ABS’nin kuruluş öyküsünü şu sözlerle anlatıyor: “ABS İSTİF MAKİNALARI DIŞ TİCARET LTD.ŞTİ. dünyaca meşhur ve bir o kadar da prestijli olan bu ürünlerin temsilcisi olarak 2016 yılı başlarında kurulmuş bir firmadır. Ortaklar olarak bu sektörde 20 –35 yıl arasında hizmetimiz olan kişileriz. Büyük ortağımız 52 yıllık bir firma ve özellikle Yedek Parça ve Servis yapısı ile bugün Türkiye’nin büyük ölçekli firmalarındandır. Halen Türkiye tek temsilcisi oldugumuz ikisi forklift ve birisi de personel yükselticiler üreten 3 markamızda faaliyetimiz var. Bu markalarımızın üçünü de geçmiş tecrübelerimiz ve bağlantılarımızla daha kuruluşumuzun ikinci senesi dolmadan hedeflerimizin üzerinde satış adetlerimizde ilerliyor. Satışlarımızın tamamını üzerlerinden gerçekleştirdiğimiz ve halen bizim adımlarımıza uyumla geliştirmekte oldugumuz bayilerimiz ile pazarda yavaş yavaş dikkatleri çektiğimiz konuşuluyor. Bundan sonraki büyük hedefimiz, Firmamızın gelişiminde prestij etkisi yaratacğını bildiğimiz gibi başta eski Fantuzzi müşterilerine ulaşarak markalarının bitmediğini aksine yeniden FTMH markası ile doğduğunu anlatabilemek ve bu defada FTMH’yi  yeniden hak ettiği yere taşımak olacaktır. Büyük ortağımızın asli konusu olan yedek parça hizmetlerinden başlayarak şu an Marmara’nın yarısında, tüm Ege ve tüm Akdeniz Limanlarında hizmet verebilecek bilgi ve donanıma sahip kurdugumuz servis bayilerimizle faaliyetlerimizi adım adım geliştirip, buradan elde edeceğimiz güvenle yeni alımlarında eski Fantuzzileri’nin yanına yenilenmiş yapısındaki FTMH modellerimizi ekliyerek sektörde efsaneyi geri getirmek arzusundayız.”

Kırılmaz, çatlamaz FTMH

Fantuzzi’nin kalitesi, uzun yıllarını bu işe vermiş kadrolarının tecrübelerindeki tercihlerinde mekanik yapısı, çok güçlü doğru çelik seçimleri ile ülkemizde de halen 700 civarında muhtelif modellerde makinasının olduğunu ifade eden Salih Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerçekten kırılmaz, çatlamaz diye tanımlanan makinalardır. %100 Avrupa menşeili ekipmanlardan üretilen FTMH de, Fantuzzi’yi Fantuzzi yapan mekanik yapısını aynen muhafaza ederken, elektronik donanım ile gelişen çalışma koşullarında konforu ile operatörlerinde büyük beğenisini kazanan modern kabin sistemine geçmiştir. 2017 modelleri ile FTMH makine modelleri özellikle ülkemizde son nefesine kadar çalıştırılan ve çalıştırılacak görünen 1990 lı yılların Fantuzzileri’nin 30 lu yaşlarına yaklastığı halde üstelikte bu sektörlerde bugün hala kullanıldığı gerçeğinde sağlamlıkta eskilerini asla aratmayacaktır. Bugünkü çekici görünümleri ile F T H M markası Fantuzzi’nin pazardan çekildiği 2011 – 2014 yılları arasında rakıplerince çok iyi değerlendirilen kayıplarını, özellikle 2016 ve 2017 yılı satışları ile hızla geri kazanmaya başladı. Fabrikanın üretim kapasitesi ile satış karşılaştırmasında ivme hızla en erken 4 ay sonunda teslim süreçlerine gelmiş durumdadır. FTMH markalı makinalar bugün hala “kıramazsın, çatlatamazsın, kemik gibidir, onunla hiçbir işi yarım bırakmazsın, gecenin bir vaktinde bile ani bir sorun oldugunda mekanik yapısında makinayı yatırmadan işini görecek kadarda olsa hızla sorunu çözersin” ibarelerinde anlatılan Fantuzzi markasının devamıdır. Çünkü eski Fantuzzi kadrosu yeniden FTMH markasında birleşmiş, eski günlerine ulaşmak , güç ve yeteneklerini birleştirmek sureti ile bu defa FTMH markasını eskisinde olduğu gibi yeniden lider seviyeye getirmek ve İtalya’nın gururu yapmak üzere sanki mesleğe yeni başlamışçasına enerjide canla başla çalışmaktadır.”

foto-ftmh.jpgSelçuk ONUR - LOJİSTİK EKİPMANLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.