ABD, BP’den 20 milyar $ istedi

ABD, BP’den 20 milyar $ istedi

Obama, taleplere, sadece gelecek hafta ya da ay için değil, ilerleyen tüm zamanlarda uygun cevaplar verebilmek için erken görüşmelere başladıklarını söyleyen...

Obama, taleplere, sadece gelecek hafta ya da ay için değil, ilerleyen tüm zamanlarda uygun cevaplar verebilmek için erken görüşmelere başladıklarını söyleyen Obama, “Bu felaket, gelecek yıllarda, bizim çevre ve doğa hakkında düşündüklerimizi tamamen farklı bir şekilde değiştirecek. Şu ana kadarki görüşmeler oldukca yapıcı. BP’nin üst-düzey yöneticileri ile görüştüğümde, konuda daha da ilerlemiş olacağız” dedi.

 

Yatırım bankaları devrede

 

BP’nin yükümlülüklerini yönetmesi için Blackstone, Credit Suisse ve Goldman Sachs’ı görevlendirildiği belirtilirken, BP yönetiminin temettüleri askıya almasıyla BP hisseleri yüzde 9’dan fazla geriledi. Senatör Harry Reid de, BP’nin CEO’su Tony Hayward’a yazdığı mektupta, istenilen 20 milyar doların güvenli bir fona yatırılmasının hem iyi niyet gösterisi olacağını hem de BP’nin olaydan kaçmadığını ve de ertelemediğini göstereceğini iddia etti.

 

Felaketzedelere verilecek

 

Paranın bağımsız bir fona, BP tarafından ödenmesi gerektiğini bildiren Obama yönetimi, bu hesabın felaketten etkilenenlerin zararlarının karşılanmasına kullanılacağını belirtti. BP’yi finansal zorluğa sokmayıp, mağdurların zararlarını ödeyecek düzeyde bu paranın, yönetim ve BP arasındaki uzlaşmayı pekiştireceği öne sürüldü. Hayward’ın Perşembe günü alt komiteye yapılan araştırmalar ve izlemler hakkında cevap vermesi bekleniyor.

 

Fitch BP’nin notunu düşürdü

 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Meksika Körfezindeki petrol sızıntısı nedeniyle zor durumda olan İngiliz petrol şirketi BP’nin kredi notunu ‘AA’dan, ‘BBB’ye düşürerek, 6 basamak indirmiş oldu. Kuruluşun, BP’nin petrol sızıntısı nedeniyle artan borçlarını geri ödemek konusunda şirkete olan güvenin azalmasından dolayı kredi notunu düşürdüğü  bildiriliyor.

 

LOJİPORT 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.