ABC Lojistik, yurtdışında büyümeye hazırlanıyor

ABC Lojistik, yurtdışında büyümeye hazırlanıyor

ABC Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Bilen, "Gelecek dönemlerde yurtdışında şubeleşmeye gideceğiz. Bunun planını yapıyoruz" dedi.

ABC Lojistik, uluslarası taşımacılığını güçlendirmek için yurt dışında şube açmayı planlıyor. ABC Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Bilen, “Gelecek dönemlerde yurtdışında şubeleşmeye gideceğiz. Bunun planını yapıyoruz. Uluslararası nakliye işi ile ilgileniyorsanız yurtdışı bağlantılarınızın çok güçlü olması gerekiyor. Biz ABC Lojistik olarak, yurtdışı bağlantılarımızı her zaman disipline etmeye çalışıyoruz. Bu yatırımımızla ilgili fizibilite çalışmalarımızı yapıyoruz. Fizibilite çalışmalarımızın startını şimdiden vermiş durumdayız” diye belirtti.

ABC Grup olarak 2015 yılı içerisinde, filosundaki araç sayısını 280 den 430’a çıkardıklarını belirten Bilen, "Yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Araçlarımız Euro 5 ve Euro 6 normlarına uygun, çevreye zarar vermeyen yeşil motorlara sahiptir. Firma olarak en durağan dönemlerde bile yatırımı kendimize prensip edindik. Bundan böylede elimizden geldiğince, filomuzu en modern araçlarla donatıp, hem sektörümüze hem de ülkemize katma değer sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

Uluslararası nakliyede zaman, pazar ve hız üçgenini doğru kurarak taşımaları gerçekleştirdiklerini söyleyen Bilen, “Müşteri memnuniyeti ve müşteri sadakatini önemsiyoruz. Müşterilerimizle sadece ekonomik bir işbirliğimiz bulunmuyor. Aynı zamanda müşterilerimiz bizim arkadaşımız, dostumuz, velinimetimiz oluyor. Bütün bu değer yargılarımızın toplamından müşteri sadakati dediğimiz olay çıkıyor. Bizimle uzun yıllar çalışan müşterilerin olması, müşteri sadakatimize en iyi örneklerden biridir. Periyodik müşteri ziyaretleri yapıyoruz. Müşterilerimizin memnuniyet durumunu ölçüp, eksik yönlerimizi ortaya çıkarıyoruz ve eksiklerimizi kapatıyoruz. Avrupa ve Asya ülkeleri başta olmak üzere, Orta Doğu Bölgesi, Türkiye Cumhuriyetleri’ne kadar yaklaşık 30 ülkeye taşıma gerçekleştiriyoruz. Firma müşterilerine zamanında teslimat yapmak için büyük bir özveri gösteriyoruz” diye konuştu.

Nakliyecilerin Doğu Avrupa ve Balkanlardaki kara nakliyesinde yaşadığı sıkıntılara alternatif yol sunan U.N Ro-Ro ile anlaşmaları olduğunu belirten Bilen, “Taşımalarımızın yüzde 75'ini bu şekilde yapıyoruz. U.N Ro-Ro sayesinde gemi taşımacılığı ile kara taşımacılığına göre daha seri, hızlı, güvenilir ve düşük maliyetle teslimatlar yapıyoruz. Hem araçlarımız daha az km yapıyor hem de yıpranma payı azalıyor” şeklinde konuştu.

Taşımacılık sektörünün sorunlarına da değinen Bilen, “Türkiye kara nakliyecinin sorunları bitmek bilmiyor. Bunların başında UBAK kriterleri geliyor. Bizler ‘eşit şartlarda rekabet’ dedikçe sürekli yeni yeni engeller ile karşılaşıyoruz. Kotalar, vizeler, uzun süreli keyfi bekletmeler ülkemiz kara nakliyecisinin kaderi olmuş gibi. Bu konuda radikal kararlar alınıp, UBAK kriterlerinden çıkılması gerekiyor. Bir diğer sorunlarda trafik cezaları ve şoför davaları da canımızı fazlasıyla acıtıyor. Bu durumların giderilmesi, düzeltilmesi gerekiyor” diye sözlerine ekledi.

Lojistik alanında yatırımların hiç bitmeyeceğini söyleyen Bilen, “Sektörümüz ucu açık bir alan. Yatırım yapabilmemiz için ülkemizdeki ve sektörümüzdeki istikrara bakıyoruz. İstikrar olmadan bizler önümüzü göremeyiz.2014 yılını ve 2015 yılının ilk yarısında ihracat anlamında çevremizdeki faktörlerden dolayı ciddi kan kaybı yaşandı. Ülkemizin güneyinde meydana gelen olaylar bizleri derinden etkilemiştir. Bu durum bizi farklı pazar arayışına itmiştir. Bu farklı pazarları ülkemize kazandırmak, çok önemli bir kazanç olacaktır” diye ifade etti.

Kaynak: Arzu Bağcı – Dünya

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.