900 İstanbullu, artık caddelerde

900 İstanbullu, artık caddelerde

Otokar, kazandığı İETT ihalelerinde sipariş 900 adet otobüslerin üretimlerini tamamladı. 148 milyon Euro tutarındaki 900 adet solo tip otobüs ihalesi kapsamında...

900 İstanbullu, artık caddelerde

Otokar, kazandığı İETT ihalelerinde sipariş 900 adet otobüslerin üretimlerini tamamladı.

148 milyon Euro tutarındaki 900 adet solo tip otobüs ihalesi kapsamında Otokar KENT otobüsünün banttan çıkışı için bir tören düzenlendi. Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar’ın Sakarya’daki fabrikasında düzenlenen törene Otokar genel Müdürü Serdar Görgüç ve İETT yetkilileri de katıldı.

Törende konuşma yapan Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, İstanbul’un ulaşım sistemine katkılarından dolayı gururlu olduklarını belirterek, “Bu ihaleyi kazandığımızda hepimiz büyük bir heyecan duymuş ve aynı zamanda çok büyük bir sorumluluk altına da girdiğimizin farkına varmıştık. Bu bilinçle, her işçimiz ve her mühendisimiz bu projede zevkle ve istekle çalıştı. Bugün İETT gibi köklü bir kurum aracılığıyla kendi tasarımımız ve üretimimiz olan araçlarımızı İstanbul yollarında görmek bize büyük mutluluk veriyor. 17 milyonluk nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul’un modern taşımacılık için attığı adımlara Otokar olarak eşlik etmekten büyük gurur duyuyoruz.” dedi.

Avrupa’nın en önemli yarışmalarından biri olan “European Bus&Coach Week”te Jüri Özel Ödülüne, Türkiye’de "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri"nde İyi Tasarım Ödülü’ne layık görülen KENT otobüsleri çevreci motoru, engelli yolcu taşıma imkanı, yüksek taşıma kapasitesi ve düşük operasyon maliyetleri dikkat çekiyor.

Aydın Özcanbaz - ZAMAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.