820 öğrenci lojistik için yarışacak

820 öğrenci lojistik için yarışacak

Mars Logistics'in 10 yıldır üniversite öğrencilerine, yaratıcı lojistik çözümleriyle takım halinde yarışarak hem ödüller hem de Lojistik ve Tedarik...

Mars Logistics'in 10 yıldır üniversite öğrencilerine, yaratıcı lojistik çözümleriyle takım halinde yarışarak hem ödüller hem de Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi alanında kariyerlerine yön vermelerini sağlayacak bir bakış açışı kazanmaları amacıyla düzenlediği Lojistik Vaka Yarışması'na bu yıl 64 farklı üniversiteden 880 öğrenci başvurdu.

10 yıldır lojistik sektörüne nitelikli insan kaynağı kazandırmak ve üniversiteli gençlere hem sektörü yakından tanıma imkânı sunmak hem de sektör adına bir farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen “Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması” bu yıl da ilgi büyük oldu.

Ülkemizin bulunduğu jeopolitik konum açısından dünyanın en önemli lojistik merkezlerinden biri olması nedeni ile taşımacılık, depolama, dağıtım, gümrükleme, paketleme, sigorta ve ilgili diğer faaliyetlerin bütünleşik bir şekilde gerçekleştirildiği lojistik sektörü, her geçen gün daha çok ve nitelikli insan kaynağına ihtiyaç duyuyor. Sektörü yakından tanıma, lojistik zeka, ekip çalışması, proje yönetimi gibi pekçok donanıma hakim olmayı gerektiren lojistik sektörünü analiz etme imkanı sunan Lojistik Vaka Yarışması, bu anlamda büyük önem taşıyor.

Mars Logistics'in ana sponsorluğunda LODER tarafından düzenlenen Lojistik Vaka Yarışması’na bu yıl Boğaziçi Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İTÜ, ODTÜ, Kocaeli Üniversitesi, Marmara ve İzmir Ekonomi Üniversiteleri çoğunlukta olmak üzere 64 farklı üniversiteden toplam 820 öğrenci başvurdu. Öğrenciler en az 3 en fazla 5 kişiden oluşan ekipler halinde 3 ayrı kategoride yarışacaklar. Ekipler tarafından, verilen vaka üzerine hazırlanan çözümler; LODER tarafından belirlenen jüri üyelerince değerlendirilecek.  Haziran 2013 tarihinde açıklanacak olan değerlendirme sonucunda dereceye giren öğrencilere çeşitli para ödülleri verilecek.

Yarışma ile ilgili duyuruları www.marslogistics.com adresinden takip edebiliyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.