80 KM hızla çarpan 12 tonluk kamyonu durdurdu

80 KM hızla çarpan 12 tonluk kamyonu durdurdu

Uluslararası çarpışma ve güvenlik testlerinden başarıyla geçen Arma Kontrol bariyer sistemleri 80 KM hızla çarpan 12 tonluk bir kamyonu durdurduktan sonra dahi kesintisiz güvenlik sağlamaya devam ediyor.

Tamamı Türk mühendislerden oluşan Ar-Ge ekibiyle yüksek güvenlik ve bariyer sistemleri geliştiren Arma Kontrol, ürettiği güvenlik sistemleri ile en zorlu uluslararası testlerden başarıyla geçiyor. Askeri binalar, kritik kamu alanları ve petrol tesisi gibi kritik üretim tesislerinde yüksek güvenlik için tasarlanan Yüksek Güvenlikli Road Blocker, Yüksek Güvenlikli Teleskopik Road Blocker ve Yüksek Güvenlikli Mantar Bariyerleri uluslararası çarpışma testlerinde üst düzey başarı gösteriyor.

12 tonluk kamyona rağmen korumaya devam

Güvenlik önlemlerinin yüksek olduğu izinsiz ve yetkisiz araçların geçişini engellemek amacıyla Arma Kontrol tarafından özel olarak tasarlanan Yüksek Güvenlikli Road Blocker, Avrupa’da yapılan ve dünya çapında geçerliliği olan (IWA14-1, ASTM, PAS68) çarpışma testinde saatte 80 km hızla çarpan 12 tonluk bir kamyonu durdurmayı başardı. Çarpışma sonrası sorunsuz bir şekilde görevini yerine getiren road blocker AISICO’dan P1 belgesini almaya hak kazanan ilk Türk firması unvanına sahip oldu.

Yüksek riskli alanlar için

Arma Kontrol farklı tesislerin güvenlik ihtiyacına farklı ürünlerle çözüm üretiyor. Riskli ve alt yapı problemi olan alanlar için üretilen Yüksek Güvenlikli Teleskopik Road Blocker, 80 km hızla çarpan 7,5 tonluk kamyonu durdurarak AISICO’nun (IWA14-1, ASTM, PAS68) çarpışma testinden P1 belgesi aldı. En riskli alanlar için özel olarak üretilebilen Teleskopik Road Blocker sistemleri, yüksek güvenlik önlemleri gereken askeri tesisler, emniyet birimleri ve lojmanları, konsolosluklar ile kamu binalarında üstün bir güvenlik ve koruma sağlıyor.

armakontrol_gorsel-(1).jpgSistemle ilgili saldırılara da hazırlıklı

Darbeye ve hava koşullarına dayanıklılığıyla dikkat çeken bir diğer güvenlik sistemi Yüksek Güvenlikli Mantar Bariyer, 90 ve 110 cm’lik iki alternatifi bulunuyor. 65 km hızla çarpan 7,5 tonluk bir kamyonun geçişini engelleyen bariyer de AISICO’dan P1 belgesi almayı başardı. OGS, plaka tanıma sistemlerinin yanı sıra parmak okuma ve kart okuyucu teknolojilerine de uyum sağlayan bariyer sistemleri, her türlü araçlı saldırının yanı sıra sistemle ilgili gerçekleştirilebilecek saldırılara karşı güçlendirilmiştir. Ayrıca Arma Kontrol’un yeni ürünü Sabit Bariyer de yine AISICO’nun düzenlediği ve 48 km hızla 7.5 tonluk kamyon çarpışma testi olan PAS68’e girerek P1 belgesini aldı.

Uluslararası çarpışma testlerinden üst düzey başarı gösteren Arma Kontrol, bu zamana kadar yapılan 4 AISICO (IWA14-1, ASTM, PAS68) çarpışma testinin üçünden dünyada road blocker ve mantar bariyer ürünü ile ilk beşe, dördüncü testte ise ilk ona girmeyi başardı. 5’inci testte ise çevre dostu olan Arma Kontrol, yeşil enerjiyi düşünerek ince ve hafif materyallerden üretmiş olduğu Road Blocker Sistemleri ile ilgili çarpışma testine İngiltere’de girerek Mira-Horiba’dan PAS68 belgesini aldı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.