5 konteyner operatörü dijital ortaklık kurdu

5 konteyner operatörü dijital ortaklık kurdu

Dünyanın önde gelen dev konteyner gemicilik firmaları, bir dijital ortaklık kurarak dijitalleşme adına önemli bir adım attılar. Firmaların kurduğu birlik, herhangi bir ticari ya da operasyonel faaliyette de bulunmayacak.

Aralarında MSC, A.P. Moller – Maersk, CMA CGM, Hapag-Lloyd ve Ocean Network Express’in yer aldığı 5 konteyner gemicilik firması, dijitalleşme hamlesi adına bir birliktelik kurdu.

Gemicilik gruplarının IT yöneticileri, büyük çaptaki konteyner gemiciliği sektöründeki tüm taraflar için kullanılabilir ve ücretsiz bir teknolojik haberleşme ağı standardı geliştirmek için görüşmelerde bulunuyorlar.

ŞEFFAFLIK İÇİN MÜCADELE

MSC Grubu’nun sözcüsü ve aynı zamanda CIO’su olan André Simha, konu hakkında “Eğer gemicilik firmaları ortak bir teknolojik haberleşme ağı standardı kurabilirlerse, bu bütün müşterilerin ve ilgili tarafların menfaatine olacak bir hareket olur” ifadelerine yer verdi.

Simha, sözlerine “Daha az bürokratik engel ve daha fazla şeffaflık için mücadele veriyoruz. Geliştirilmekte olan teknolojiler, müşteri dostu yeni fırsatlar yaratırken zamanlamamızın gayet yerinde olduğunu düşünüyoruz” diye devam etti.

Simba, verdiği demeci “Bu sebepten birliğimize katılmak isteyen yeni üyelere de kapılarımız ardına kadar açık” ifadeleriyle bitirdi.

KAR AMACI GÜTMEYEN YAPIYA İHTİYAÇ VAR

Gemicilik sektörü bünyesinde hâlihazırda çok sayıda organizasyon ve dernek bulunmasına rağmen grubun üyeleri, bir ihtiyacı gün yüzüne çıkardılar.

Bünyesindeki taraflara yarar sağlatan okyanus taşımacılığında tarafsız ve kar amacı gütmeyen bir yapıya ihtiyaç duyuluyor.

BİRLİK, TİCARİ FAALİYETTE BULUNMAYACAK

Birliğin herhangi bir dijital platformu işletme ya da geliştirme gibi bir niyeti bulunmuyor ancak uygulayacağı standardizasyonlar üzerinden müşterek çalışmalar yürütebilmeyi garanti altına almak istiyor.

Aynı şekilde birlik, herhangi bir ticari ya da operasyonel faaliyette de bulunmayacak.

Serhan OKTAY - DENİZ HABER AJANSI

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.