46 Palmali tankerini "yok fiyatına" aldılar

46 Palmali tankerini "yok fiyatına" aldılar

Sberbank'a bağlı alacaklı bir şirket olan SBK Dolina'nın, Palmali Denizcilik'in Rusya iştiraki Palmali LLC'nin filosunu 60 milyon dolara satın aldığı öğrenildi. Oysa, Vessels Value verileri, filonun 180 milyon dolar değerinde olduğunu gösteriyor.

Geçtiğimiz yıl, Palmali Denizcilik'in Rusya iştiraki Palmali LLC'nin mahkeme kararıyla iflasının onanmasıyla birlikte Rusya İflas Mahkemesi, PALMALI LLC'nin varlıklarını satışa çıkarmıştı.

Rusya'nın Bölgelerarası Elektronik Ticaret Sisteminin (IETS) web sitesinde yapılan açıklamada, bankanın, başka bir alıcı bulunamaması üzerine 46 geminin yapılan açık artırmada Rus alacaklı SBK Dolina tarafından satın alındığı belirtildi.

Rostov-on-Don merkezli Palmali LLC'yi Sberbank'a ait SBK Dolina satın aldı.

IETS, Rostov-on-Don merkezli Palmali LLC'nin alıcısının 4.03 milyar RUB (60.5 milyon $) fiyatla tek teklif veren SBK Dolina olduğunu söyledi.

Spark-Interfax haber ajansı, finansal hizmetler sağlayan SBK Dolina'nın Moskova'da kayıtlı olduğunu ve nihai sahibinin Sberbank olduğunu belirtti.

Haziran ayında, Sberbank'ın Palmali LLC filosunu ticari yönetim için Palmali grubunun geri kalanına devretmeyi düşündüğü bildirildi ancak Sberbank satış süreciyle ilgili yorum yapmadı.

3.000 dwt ile 20.000 dwt arasındaki ürün tankerlerinde uzmanlaşmış Palmali LLC birimi, Volga-Don havzası ve Hazar bölgesindeki en büyük taşıyıcılardan biriydi.

Şubat 2019'da, Palmali Holdinge ait dört tanker müzayedeye çıkarılmış ve Sberbank 13 milyar RUB teklif vermişti.

Dünya genelinde kuru yük piyasasının gerilemeye başlaması üzerine Palmali Şirketler Grubu Alman finans kuruluşlarından biri ile sene başından bu yana bir yapılandırma sürecine girmiş, Alman tarafına yaklaşık 27 milyon dolarlık ödenmemiş borçlar nedeniyle altı genel kargo gemisinin kontrolünün verildiği açıklanmıştı.

İngiliz gemi komisyoncusu Clarksons, Palmali LLC'ye ait 46 gemi dahil olmak üzere Palmali grubuna ait 64 gemi listeliyor.

Vessels Value ise, filonun 180 milyon dolar değerinde olduğunu gösteriyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum