4 kat büyük Alman şirketini aldı

4 kat büyük Alman şirketini aldı

Birçok markaya 1979 yılından beri far ve stop tedariki sağlayan Bayraktarlar Grubu şirketi Farba, 5 fabrikası bulunan Odelo'yu bünyesine kattı. İki tarafın...

Birçok markaya 1979 yılından beri far ve stop tedariki sağlayan Bayraktarlar Grubu şirketi Farba, 5 fabrikası bulunan Odelo'yu bünyesine kattı. İki tarafın özel anlaşması gereği satın alma bedeli açıklanmazken BMW, Porsche, Mercedes gibi lüks Alman markalarına üretim yapan Odelo'nun geçen yılki cirosu 163 milyon Euro. Farba'nın geliri ise 40 milyon Euro. Bayraktarlar Holding Başkan Vekili Ahmet Bayraktar, satın alma sonrası 5 yıl sonunda 500 milyon Euro ciroya ulaşarak otomobil aydınlatma alanında dünyanın ilk 6-7 şirketinden biri haline gelmeyi hedeflediklerini kaydetti. Bayraktar, bu büyüklüğe ulaşmak için orta vadede Çin ve Amerika kıtasında da birer fabrika kurulacağını söyledi.

Odelo'nun bir vakıf şirketi olduğunu ve 2004 yılında girdiği mali kriz sonrası satılmasının gündeme geldiğini belirten Bayraktar, Hintli, Çinli, Amerikalı, Avusturyalı 7 şirketin daha Odelo'yla görüşmeler yaptığını söyledi. Ancak Farba'nın üretim yaptığı markaların referansıyla bu satın almanın gerçekleştiğini dile getirdi. Odelo'nun bugün dördü Almanya, biri Slovenya'da toplam 5 fabrikası bulunuyor. Şirket bünyesinde 400 çalışan mevcut.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum