3. köprünün finansmanı tamam

3. köprünün finansmanı tamam

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü de kapsayan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin, 7 banka tarafından karşılanacak proje finansmanı için ilk imzalar atıldı....

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü de kapsayan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin, 7 banka tarafından karşılanacak proje finansmanı için ilk imzalar atıldı. Dokuz yıl vadeli proje finansmanı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ‘greenfield’ (sıfırdan hayata geçirilen) bir projeye tek seferde sağlanan en yüksek tutarlı kredi oldu. Kredi sözleşmesi 29 Ağustos 2013 tarihinde imzalandı.

IC İÇTAŞ - Astaldi konsorsiyumunun (ICA) finansman talebi Garantibank International N.V., T. Garanti Bankası A.Ş., T. Halk Bankası A.Ş., T. İş Bankası A.Ş., T. Vakıflar Bankası T.A.O., T. Ziraat Bankası A.Ş. ve Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.’nin katılımıyla karşılanacak. Yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilecek projenin işletmesi, yatırım süresi dahil olmak üzere, 10 yıl 2 ay 20 günlük süreyle ICA tarafından üstlenilecek.

‘İlklerin köprüsü’ olacak

3. Boğaz Köprüsü, 8 şeritli karayolu ve 2 şeritli tren yolunun aynı seviyede geçtiği ilk köprü olacak.

59 metre genişlik, 1408 metrelik ana açıklıkla dünyanın en uzun ve en geniş asma köprüsü ünvanını alacak. Ayrıca 320 metreyi aşan yüksekliği ile dünyanın en yüksek kuleye sahip köprüsü olacak.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.