3. havalimanı projesinin ilk detayları belli oldu

3. havalimanı projesinin ilk detayları belli oldu

Projeyi kendilerinin üsteleceklerini belirten Nordic Office'in Kurucusu ve CEO'su mimar Gudmund Stokke, şirketin internet sitesinden detayları açıkladı. Projenin...

Projeyi kendilerinin üsteleceklerini belirten Nordic Office'in Kurucusu ve CEO'su mimar Gudmund Stokke, şirketin internet sitesinden detayları açıkladı. Projenin eskizini de siteye koyan Stokke, kâğıt üzerindeki ince ayrıntıları sitede bir fotoğrafla anlattı.

Proje detaylarında ana terminalin 3 farklı kanata sahip olacağı ve uzay aracı görüntüsüne benzerliği dikkat çekiyor. Ana terminale 80'den fazla uçağın aynı anda yanaşabileceği belirtiliyor.

BÜYÜK İŞ MERKEZİ ODAKLI

Stokke, projenin çiziminde ana önceliğin yolcuların ağırlanacağı bölümler olacağını kaydederek, "Yapının ortasında büyük bir merkez yapılacak. Bu merkezde dükkânlar ve iş merkezi gibi çözümler yer alacak" dedi. Hindistan, Norveç, Maldivler'de de havaalanı projesi yaptıklarını belirten Stokke, İstanbul'un kendilerini heyecanlandırdıklarını söyledi.

Havalimanlarında deneyimliler

Hindistan'daki Haydarabad Havalimanı'nın yanı sıra Oslo'daki Gardermoen'i de yapan 40 yıllık tecrübeye sahip Nordic Office'in projedeki diğer ortakları arasında Güney Kore'deki Incheon'un yanı sıra Zürih, Pulkova, Heatrow, Frankfurt havalimanlarında imzası bulunan efsanevi mimar Sir Nicholas Grimshaw'ın firması İngiliz Grimshaw Architects var.

Diğer İngiliz ortak Haptic Architech Rusya'daki Rostov Yuzhny Havalimanı'nında danışmanlık yapıyor. Dördüncü ortak ise Türkiye'de şu ana kadar 38 projeye imza atmış, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da yer almış Londra merkezli Arup Associates var.

Projenin rakamlarla ince detayları

3 bin 500 hektarlık toplam alan

1.100 hektarlık ticaret alanı

165 adet yolcu köprüsü

4 raylı sistem terminali

8 kontrol kulesi

16 taksi yolu

500 uçak park kapasiteli apron

70 bin araç kapasiteli otopark

1 havacılık tıp merkezi

1 büyük bir alışveriş tesisi

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.