3. havalimanı ihalesi yarın Esenboğa’da

3. havalimanı ihalesi yarın Esenboğa’da

İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanının ihalesi, 3 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da Esenboğa Havalimanı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilecek....

İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanının ihalesi, 3 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da Esenboğa Havalimanı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilecek.

Bugüne kadar ikisi yabancı olmak üzere 17 firmanın şartname satın aldığı ihale, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle gerçekleştirilecek.

Yeni İstanbul Havalimanı projesinin finansmanının sağlanması amacıyla belirli bir süre  için yolcu ve tarife garantisi verilmesi öngörülüyor. Yapım işlerinin tamamlanması ve havalimanının işletmeye alınmasıyla 25 yıllık işletme süresi başlayacak.

İhalede istekliler, tekliflerini verirken yatırım bedeli, yapım ve işletme süresini dikkate alarak 25 yıllık işletme süresi için DHMİ Genel Müdürlüğüne ödeyecekleri toplam kira bedelinde yarışacak.

Önce teklifler teknik anlamda değerlendirilecek, mali ve teknik yeterliliğe sahip teklifler geçerli  kabul edilecek. İkinci aşamada da fiyat zarfı açılacak. İşletme süresinde en fazla kira ödemeyi taahhüt eden istekli ihaleyi kazanmış olacak. Proje, 4 etapta tamamlanacak. Tesis, tamamlandığında yolcu kapasitesi bakımından dünyanın en büyük  havalimanı olacak.

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.