3. Havalimanı Financial Times'da

3. Havalimanı Financial Times'da

Türk hükümetinin İstanbul'da 150 milyon yolcu kapasiteli bir havaalanını inşa projesi, yurt dışında da dikkat çekti. Finacial Times, havaalanının dünyanın...

3. Havalimanı Financial Times'daTürk hükümetinin İstanbul'da 150 milyon yolcu kapasiteli bir havaalanını inşa projesi, yurt dışında da dikkat çekti. Finacial Times, havaalanının dünyanın en büyüklerinden biri, Avrupa'nın da en büyüğünün olacağına dikkat çekerken projenin Körfez ülkeleriyle artan rekabeti yansıttığını öne sürdü.  Ekonomi gazetesi Financial Times, Türkiye'nin İstanbul'u küresel bir merkeze dönüştürme çabalarına hız verirken kentte maliyeti beş milyar doları aşan 150 milyon yolcu kapasiteli bir havaalanını inşa etmeyi planladığını, ihalenin Mayıs ayında yapılması öngörüldüğünü belirtti ve "Proje, Körfez ülkeleri ile artan rekabeti yansıtıyor" diye yazdı.

Haberde, İstanbul için Ankara'ya hızlı tren ve Kanal İstanbul gibi "daha da iddialı" bazı projelerinin de planlandığına, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da 150 milyon yolcu kapasiteyle projenin dünyanın en büyük havaalanı olacağını söylediğine dikkat çekildi. Buna karşın, FT, Dubai'de bu yıl 160 milyon yolcu kapasiteli bir terminal açılacağına işaret ettiği haberinde ancak İstanbul'da planlanan projenin tamamlandığında Avrupa'nın en büyüğü olacağını vurguldı. FT, Uluslararası Avrupa Havaalanları Konseyi'nden Robert O'Meara'nın "Terminal kapasitesi açısından Avrupa Birliği'nde hiçbir şey, ona yaklaşmayacak" sözlerini de okuröalrına aktardı.

THY'NİN İHTİYAÇLARI

İngiliz gazetesi, projenin THY'nın Atatürk Havaalanı'ndaki kapasite sıkışıklığını yansıttığını belirtirken de THY'nın artık tüm havayolları şirketlerini geride bırakarak 90'dan fazla ülkede 200'den fazla kente uçtuğuna dikkat çekti.

ELEŞTİRİLER

Haberin son bölümünde de bu tür projelere yönelik eleştirilere de yer veren gazete şunları yazdı: "Ancak birçok eleştirici, Boğaz'daki üçüncü köprü ve İstanbul'un merkezindeki Taksim Meydanı'nın yeniden şekillendirilmesini içeren çok sayıda yeni projenin, kentin çevresine ve tarihi mirasına zarar verdiğini savunuyorlar."

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.