3 bin istasyonun kapısına kilit vurulacak

3 bin istasyonun kapısına kilit vurulacak

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, egzoz gazı emisyon kontrolü yapan istasyonların standartlarını belirleyen ve yeterlilik belgesi veren kuruluşun...

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, egzoz gazı emisyon kontrolü yapan istasyonların standartlarını belirleyen ve yeterlilik belgesi veren kuruluşun değiştirilmesiyle 3 bin istasyonun kapısına kilit vurmak zorunda kalacağını söyledi.

ATO Başkanı Bezci, ‘Motorlu Kara Taşıtları Servis, Bakım ve Onarım Hizmetleri’ alanında faaliyet yürüten 55. Meslek Komitesi’nin egzoz emisyon ölçüm prosedürüne ilişkin aldığı kararla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 20 Kasım 2013 tarihinde “Egzoz Gazı Emisyon Kontrolü ile Benzin ve Motorin Kalitesi Yönetmeliği” adıyla bir yönetmelik yayınladığını hatırlatan Bezci, bu yönetmelikle egzoz gazlarının neden olduğu hava kirliliğinin etkilerinin azaltılması ile ölçümü ve kontrolünün sağlanmasına yönelik usul ve esasların belirlendiğini kaydetti.

Halihazırda egzoz gazı ölçüm istasyonlarının TSE tarafından verilen TS 12047 standardına ya da Türk Akreditasyon Kurumu tarafından belgelenen TS EN ISO/OEC 17020 standardına uygun olarak faaliyet gösterdiğini bildiren Bezci, “Bugün 3 bin civarında egzoz emisyon ölçümü yapan istasyonumuz TSE standardıyla çalışmakta.” dedi. Yeni yönetmeliğin 12. maddesine göre 31 Aralık 2016 tarihinden itibaren tüm egzoz emisyon ölçüm istasyonlarının Türk Akreditasyon Kurumu’ndan belge alarak faaliyet göstermek zorunda olduğuna dikkat çeken ATO Başkanı Bezci, “TSE’nin verdiği belgenin kabul edilmeyecek olması üyelerimizi sıkıntıya sokmakta. Bu şekilde faaliyet gösteren yaklaşık 3 bin üyemiz mevcut. Yeni standart getirmek, halihazırdaki TSE standartlarına uyarak görevini yürüten 3 bin istasyonun kapısına kilit vurmasına yol açacak.” dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.