2020’de ‘elektrikli araç’ sayısı 20 milyonu devirir

2020’de ‘elektrikli araç’ sayısı 20 milyonu devirir

Türkiye’de uzun zamandır “yerli otomobil” tartışması sürerken, hükümet kanadının elektrikli araç teknolojilerinin geliştirilmesinde, fosil yakıtlı...

Türkiye’de uzun zamandır “yerli otomobil” tartışması sürerken, hükümet kanadının elektrikli araç teknolojilerinin geliştirilmesinde, fosil yakıtlı araçlara göre daha hızlı bir çalışmanın başlayacağını bildirilmesiyle elektrikli araçlar yeniden gündeme geldi.

Uluslararası Enerji Ajansı’nın “Global Elektrikli Araçlar Görünümü” raporuna göre, 2012 yılı itibariyle dünyada 180 bin civarında elektrikli araç bulunuyor. Söz konusu rakam toplam binek araçların yüzde 0.02’sini oluşturuyor, bu da her 5 bin araçtan birinin elektrikli olduğu anlamına geliyor. 2011 yılında 45 bin elektrikli araç satılırken, söz konusu rakam 2012’de 113 bine yükseldi.

Elektrikli araçların sayısının 2020 yılında 20 milyona ulaşması beklenirken, bu tarihte dünyadaki binek araçların yüzde 2’sinin elektrikli olacağı öngörülüyor.  En fazla elektrikli araca sahip ülke 2012 itibariyle 71 bin 174 araçla ABD oldu. Bu ülke söz konusu araçların yüzde 38’ine sahip.

44 bin 727 araçla ikinci sırada yer alan Japonya, dünya elektrikli araç pastasından yüzde 24’lük pay alıyor.

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.