2 milyon 728 bin araç HGS’den etiketsiz geçti

2 milyon 728 bin araç HGS’den etiketsiz geçti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sistemlerinin işletilmesiyle ilgili soru önergesini yanıtladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sistemlerinin işletilmesiyle ilgili soru önergesini yanıtladı. Geçit ücretleriyle ilgili 10 bin 255 vatandaşa dava açılığını söyleyen Bakan Arslan, 2 milyon 728 bin 912 aracın HGS’den etiketsiz geçtiğini bildirdi.

HGS GELİRLERİ YATIRIM TUTARINI KARŞILIYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sözlü soru önergelerini Meclis kürsüsünden yanıtlayan Bakan Arslan, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) gelirlerinin yatırım tutarını karşıladığını açıkladı. Bakan Arslan, HGS gelirleriyle sadece HGS proje bedelleri değil, sistemin işletilmesi, bakımı, onarımı ve geliştirilmesi masraflarının da karşılandığını kaydetti.1

10 BİN 255 VATANDAŞA HGS DAVASI

2015 yılında HGS’den etiketsiz geçen araç sayısının 2 milyon 728 bin 912 olduğunu açıklayan Bakan Arslan, bu geçişlere ilişkin idari para cezası tebligatlarının 2016 yılında araç sahiplerine gönderildiğini ve geçiş ücretleriyle ilgili olarak da 10 bin 255 vatandaşa dava açıldığını bildirdi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.