120 gün geçiş yok!

120 gün geçiş yok!

Perpa önündeki Talatpaşa Köprüsü’nün yıkımı bugün başlıyor. Yıkım 30 gün, yeni köprünün yapımı 90 gün sürecek. Bu süre boyunca araçlar...

Perpa önündeki Talatpaşa Köprüsü’nün yıkımı bugün başlıyor. Yıkım 30 gün, yeni köprünün yapımı 90 gün sürecek. Bu süre boyunca araçlar Kağıthane-Şişli geçişini kullanamayacak. Okmeydanı Perpa önündeki Talatpaşa Köprüsü’nün ayaklarının yolu daraltması yüzünden E-5’in (D-100) burada 3 şeride düşmesi, trafiği etkiliyordu. Büyükşehir, bu noktada yolu 4 şeride çıkarmak için Talatpaşa Köprüsü’nü yıkarak yerine yenisini yapacak. Yıkım işleminin bugün başlayacağını açıklayan İBB, İstanbullulara konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

Köprünün yıkım işlemi 30 gün, yapım işlemi ise 90 gün sürecek. Okmeydanı Perpa önündeki Talatpaşa Köprüsü’nde yapılacak yıkım sebebiyle, köprü 120 gün süre ile araç trafiğine kapatılacak. Trafiği etkilememesi için, çalışmalar gece 00.00 ile 06.00 saatleri arasında yapılacak. D-100 Karayolu’nun bu kesiminde araç geçişleri, gece şeritler daraltılarak ve kontrollü olarak verilecek.  Gündüz saatlerinde trafik, normal kendi güzergâhında akacak. Çalışmalar sırasında araçların köprüye alternatif olarak; D-100 Okmeydanı’ndaki Keskingil Caddesi Altgeçidi’ni ve D-100 Çağlayan’daki Gürsel Mahallesi Altgeçidi’ni kullanmaları gerekiyor. Çalışmayla, Kağıthane-Talatpaşa Mahallesi ile Şişli-Kaptanpaşa Mahallesi arasında yaya ve araç erişimini sağlayan Talatpaşa Köprüsü’nün ayaklarının etkisiyle D-100 üzerinde 3 şeride düşen yolun, 4 şeride çıkarılması amaçlanıyor.

Büyükşehir, çalışmalar sırasında, metrobüs istasyonlarına yaya erişimimin aksamaması için, Kağıthane-Talatpaşa Mahallesi ile Şişli-Kaptanpaşa Mahallesi geçici yaya üstgeçidi inşa edildi. Köprünün yenilenmesi ile bu noktada D-100 3 şeritten, 4 şeride çıkarken, yaya erişimleri de yeniden düzenlenerek yaya yolu genişletilecek ve engellilere de uygun hale getirilecek.

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.