100 milyon dolara yerli motor!

100 milyon dolara yerli motor!

Ford Otosan, fikri mülkiyet hakları tamamen kendisinde bulunan ve iki yıl içinde devreye girecek olan yeni bir yerli motor yatırımı yapacağını açıkladı....

Ford Otosan, fikri mülkiyet hakları tamamen kendisinde bulunan ve iki yıl içinde devreye girecek olan yeni bir yerli motor yatırımı yapacağını açıkladı. Öncelikli teşvikten yararlanacak olan yeni motor yatırımının toplam tutarı 100 milyon doları aşacak

Ford Otosan fikri mülkiyet hakları yüzde yüz şirkete ait olan ve kendi mühendisleri tarafından geliştirilen yeni 11 lt ve 13 lt Ecotorq motorların üretimi için yatırım yapma kararı aldığını açıkladı. 100 milyon doların üzerinde bir yatırımla geliştirilecek ve Euro 6 normlarını karşılayacak olan yeni motor, ağır ticari kamyon ve çekicilerin yanı sıra, sanayi alanında büyük jeneratörlerde ve gemi motoru olarak da denizcilik sektöründe kullanılabilecek. Yeni motor Ford Otosan’ın hafif ticari araçlarında Duratorq ve Kargo modellerinde kullandığı Ecotorq motorlarını ürettiği İnönü fabrikasında üretilecek. Duratorq motor sayısının 350 bin adete, Ecotorq’un ise 120 bin adete ulaştığını belirten Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, yeni yatırımın küçük bir kısmının 2013 içinde, kalanının ise sonraki dönemlerde yapılacağını açıkladı. Yatırımın öncelikli yatırım teşvikinden yararlanacağını belirten Yenigün, bunun da yüzde 40’a kadar teşvik sağlayacağını kaydetti.

4 MİLYON KM YOL TESTİ YAPILACAK

Ford’un Avrupa’daki ticari araç üretim merkezi ve dünyadaki üç büyük Ar-Ge merkezinden biri haline gelen Ford Otosan aynı zamanda dizel motorların geliştirilip, kalibrasyonlarının da yapıldığı bir merkez haline geldi. Euro 6 emisyon normlarının devreye gireceği 2015 yılından itibaren pazara sunulacak olan yeni motor da bu merkezde araçlar üzerinde yola çıkıncaya kadar 60 bin saat ve yaklaşık 4 milyon kilometrelik bir yol testine tutulacak.

YENİ FIRSATLAR GETİRİYOR

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Sürdürülebilir iş yapısı çerçevesinde üç tip proje yönetimi gerçekleştiriyoruz. Yüzde yüz fikri mülkiyet hakları Ford’a ait projeler, yüzde 50 Ford’a, yüzde 50 Ford Otosan’a ait projeler ve yüzde yüz Ford Otosan’a ait projeler. Bu projeler yeni fırsatları beraberinde getiriyor” diye konuştu.

Çin’de üretilen her motordan 150-190 Euro lisans ücreti alacak

Ford Otosan fikri mülkiyet haklarına sahip olduğu Ecotorq motorlarının, JMC markalı araçlarda kullanılmak üzere Çin’de üretilmesine izin verdi. Ford Otosan, lisans anlaşması ilk üretimin gerçekleşeceği 2016’dan itibaren 12 yıl süreyle geçerli olacak ve anlaşma kapsamında ürün başına 150 Euro ile 190 Euro arasında değişen bir lisans ücreti alacak.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.