1 Nisan Houston’da THY günü ilan edildi

1 Nisan Houston’da THY günü ilan edildi

THY, ABD’nin Houston kentine direkt seferlere başladı. Houston Belediye Başkanı, uçuşların başladığı 1 Nisan’ı ‘THY?günü’ ilan ettiklerini...

THY, ABD’nin Houston kentine direkt seferlere başladı. Houston Belediye Başkanı, uçuşların başladığı 1 Nisan’ı ‘THY?günü’ ilan ettiklerini açıkladı.

Dünyanın 220 farklı noktasına uçan Türk Hava Yolları (THY), ABD’nin Teksas eyaletinin enerji merkezi Houston şehrini destinasyon haritasına ekledi.

İstanbul - Houston arasında yaklaşık 13 saatlik bir uçuştan sonra Uluslararası George Bush Hava Limanı’na iniş yapan THY uçağına, uluslararası havacılık geleneğine uygun olarak, itfaiye araçları tarafından yağmurlama merasimi yapıldı.

İstanbul’dan Houston George Bush Hava Limanı’na (IAH) gelen TK-33 numaralı ilk sefer yolcuları arasında bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ”Direkt uçuşların gerek ekonomimize gerek siyasi diplomatik ilişkilerimize ve ticaretimize çok önemli yansımalar vereceğini ümit ediyorum” dedi.

‘1 Nisan şakası değil’

Bakanı Çağlayan, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Houston Belediye Başkanı Annise Parker başta olmak üzere, Türk milletvekillerinin de dahil olduğu kalabalık bir grup ile açılış kurdelesini kesti. Daha sonra ilk gün anısına hazırlanan pastanın etrafında hep beraber basına poz verildi. Parker konuşması esnasında THY seferlerinin başlamasına verdikleri önemi vurgularken, bu sözlerini destekler biçimde, iki şehir arasında uçuşların başladığı 1 Nisan gününün Houston’da ”THY Günü” olarak ilan ettiklerini belirten bildiriyi Ekonomi Bakanı Çağlayan’a takdim etti. İki sene evvelki ziyaretinde hem Türk hem Amerikalı işadamlarının Türkiye ile Houston arasında uçak seferlerinin başlaması için istekte bulunduklarını hatırlatan Çağlayan, ”O zaman bu seferin sözünü verdik. Ancak bazıları tarafından bugün olduğu gibi 1 Nisan şakası zannedilmişti ama şaka yapmadığımızı gördünüz”  dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.