1 milyona alıp, ayda 15 bin lira zarar ediyorlar

1 milyona alıp, ayda 15 bin lira zarar ediyorlar

Erguvan Otobüs İşletmecileri içerisinde yer alan biri yaptığı açıklamada, "Çok fazla ücretsiz kart var. Hak edenlere lafım yok. Ama eş dost akrabaya kart dağıtılmış. Denetim yok. Ayrıca mazot ve bakım maliyetleri artık kaldıramayacağımız seviyede” dedi.

İstanbul Otobüs A.Ş. bünyesinde hizmet veren sendika üyesi erguvan halk otobüsü işletmecileri zarar ettikleri gerekçesi ile eylem yaptı. Erguvan Otobüs İşletmecileri her ay otobüs başına 15 bin TL zarar ettiklerini açıklamış ve bugün 600 otobüs kontak kapatmıştı.

Ancak ekonomi olarak ayda 15 bin yılda 180 bin TL zarar eden bir otobüsün hatlı olarak satış fiyatı 1 milyon TL'nin üzerinde yer alıyor. Avrupa Yakası'nda faaliyet gösteren Erguvan Otobüs İşletmecileri içerisinde yer alan ve aracını 1 milyon 150 bin TL'ye hattı ile satışa çıkaran Serkan Demirdelen, otobüsün zarar etmediğini ifade etti. Demirdelen, “Bazı aylarda ufak tefek zararlar oluyor ancak 1 milyon liranın üzerinde bir yatırım olan otobüs zaten böyle bir zararı karşılayamaz, iflas eder. Burada ücretsiz kartların artması ve binen yolcu sayısının azalması durumu var. Otobüs sahiplerinin talebi yolcu sayısına göre ödeme almak yerine ayda 47 bin TL belediyeden ücret almak. Yani bir nevi belediyeye araç kiralamak diyebiliriz. Sanırım bu konuda anlaşma sağlanacak” dedi.

BİNEN SAYISI ÇOK ÜCRET ÖDEYEN YOK

Eyleme katılan İstanbul Otobüs A.Ş. bünyesinde hizmet veren sendika üyesi erguvan halk otobüsü işletmecilerinin ilk talebi otobüslere binen sayısına göre aldıkları hakkedişler. Otobüs sahipleri bunun yerine aylık sabit ücret talep ediyor. Eyleme katılan bir işletmeci ise, “Çok fazla ücretsiz kart var. Hak edenlere lafım yok. Ama eş dost akrabaya kart dağıtılmış. Denetim yok. Ayrıca mazot ve bakım maliyetleri artık kaldıramayacağımız seviyede” diye konuştu.

Bora ERDİN - SÖZCÜ

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.