Zorlu ve Vestaş işbirliğine gitti

Zorlu ve Vestaş işbirliğine gitti

 Pakistan'ın güneyindeki Jhimpir bölgesinde yapımı devam eden ve 56,4 MW kurulu güce sahip olacak rüzgar santrali için 28 adet türbin alımı gerçekleştirildi....

 

Pakistan'ın güneyindeki Jhimpir bölgesinde yapımı devam eden ve 56,4 MW kurulu güce sahip olacak rüzgar santrali için 28 adet türbin alımı gerçekleştirildi. Her biri 1,8 MW kurulu güce sahip olan türbinlerin, rotor çapı 90 metre, kanat uzunlukları 44 metre, kule yükseklikleri ise 80 metre. Santralde kullanılacak olan Vestas V90 model türbinler, Zorlu Enerji Grubu'na 2012'nin ilk yarısında teslim edilmeye başlanacak.

Zorlu Enerji Grubu Başkanı Murat Sungur Bursa, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 2012 yılında üretime geçecek olan Pakistan'ın ilk rüzgar santralinin 20 yıl boyunca ülkeye elektrik temin edeceğini belirtti. Gharo - Keti - Bandar - Hyderabad rüzgar koridorunda yer alan santralin tam kapasite ile üretime başladığında yılda 159 MW/saat elektrik sağlayacağını aktaran Murat Sungur Bursa, "Bu önemli projemizde, iş ortaklarımızdan biri olan Vestas, kaliteli ürünlerinin yanı sıra yerel ve global anlamda sunduğu ileri teknoloji ve profesyonel hizmetlerle öne çıkıyor. Tesis ettiğimiz bu güçlü işbirliğinden mutluluk duyuyor, projenin önümüzdeki dönemde Pakistan'daki yenilenebilir enerji potansiyelini harekete geçireceğine ve ülke ekonomisine olumlu etkileri olacağına inanıyorum" dedi.

Vestas Türkiye Satış Genel Müdürü Olcayto Yiğit ise "Türkiye'nin en büyük enerji firmalarından biri olan Zorlu Enerji Grubu'nun bu projede bizi tercih etmesinden ötürü memnuniyet duyuyoruz. Tecrübemize, teknolojik liderliğimize ve Pakistan'daki bu zorlu projede onları destekleyecek olan ekibimize güvendiklerini gösterdiler" diye konuştu.

Zorlu Enerji Grubu, 2006 yılında Pakistan Alternatif Enerji Geliştirme Kurulu ile imzaladığı anlaşma çerçevesinde, Thatta şehrinin Jhimpir bölgesinde ülkenin ilk rüzgar santralini kurmak üzere çalışmalarına başladı. Santral, yıllık 167.200.000 kWh elektrik üretecek ve yaklaşık 115.000 hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak.

Zorlu Enerji Pakistan, 144 milyon dolar yatırım maliyeti ile hayata geçireceği proje için geçtiğimiz hafta imzaladığı anlaşmayla, santralin 20 yıllık elektrik satış garantisini sağlamanın yanı sıra, üretimi etkileyebilecek risklere karşı Pakistan devletinin teminatını da aldı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.